fotohobby 12.07.2023 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Wiem, co napisałeś: Ukraina kosztuje a z czego mamy ich utrzymać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 12.07.2023 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Dobrze zrozumiał , pomoc militarna kosztuje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.07.2023 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) To raczej czyszczenie magazynów pod nowy sprzęt.Nowy sprzęt kosztuje, no ale to akurat dobrze wydane pieniądze Zresztą - pomoc Ukrainie to około 1.9% polskiego PKB natomiast wg różnych szacunków wzrost PKB dzięki przyjętej liczbie uchodźców to 0.5-1.2p.p. rok w rok Edytowane 12 Lipca 2023 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 12.07.2023 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 W Polsce wszystko świetnie funkcjonuje wiec możemy karać ludzi wysokimi cenami , sami się rozbrajać i jednocześnie zbroić obce wojska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.07.2023 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Pamiętamy co "rudy" robił z VATem i OFE . Dla Ciebie "rudy" to Rudy 102. Pamiętasz? Co było z VAT'em i z OFT to wiesz tyle ile twoi manipulanci podali na tacy prosto do muzgu. Określenie "rudy" pokazuje "mądrość" i argumenty autora. Przestań ciągle politykować. Nadawaj w tv ruSSja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.07.2023 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 W Polsce wszystko świetnie funkcjonuje wiec możemy karać ludzi wysokimi cenami , sami się rozbrajać i jednocześnie zbroić obce wojska. My się rozbrajamy ? Słabo temat ogarniasz, ale przywykłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 12.07.2023 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Dla Ciebie "rudy" to Rudy 102. Pamiętasz? Co było z VAT'em i z OFT to wiesz tyle ile twoi manipulanci podali na tacy prosto do muzgu. Określenie "rudy" pokazuje "mądrość" i argumenty autora. Przestań ciągle politykować. Nadawaj w tv ruSSja. Vat był lepszym biznesem od przemytu alkoholu i narkotyków. Rudy jednak miał chody na wschodzie przez co ceny były inne. My się rozbrajamy ? Słabo temat ogarniasz, ale przywykłem No oddawanie uzbrojenia dla obcego wojska tak bym nazwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 12.07.2023 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Za ogrzewanie domu zapłacę kilka litrów benzyny, łańcuch i olej do pilarki oraz kilka popołudni ciężkiej pracy na powietrzu = sama przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.07.2023 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Za ogrzewanie domu zapłacę kilka litrów benzyny, łańcuch i olej do pilarki oraz kilka popołudni ciężkiej pracy na powietrzu = sama przyjemność Masz własny las to go tniesz, i palisz. Mam własną biogazownię więc nic mnie grzanie chałupy nie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.07.2023 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) . No oddawanie uzbrojenia dla obcego wojska tak bym nazwał. Po pierwsze - ten sprzęt skutecznie osłabia głównego, potencjalnego agresora, po drugie chyba przespałeś informacje o tym, co wchodzi na stan WP w zamian za ten sprzęt. https://www.money.pl/gospodarka/polska-sie-zbroi-wyrasta-na-militarnego-lidera-europy-6867168157751936a.html https://obserwatorgospodarczy.pl/2023/05/19/wydatki-na-wojsko-w-polsce-beda-w-2023-roku-najwyzsze-w-calym-nato/ Edytowane 13 Lipca 2023 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 13.07.2023 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 W Polsce wszystko świetnie funkcjonuje wiec możemy karać ludzi wysokimi cenami , sami się rozbrajać i jednocześnie zbroić obce wojska. No niby nas okradają to fakt ale jednak patrzeć na całość można być i dumnym z tego kim jesteśmy i co osiągliśmy i dopuki ta Unia (Niemcy)nie zechce nas zajechać to będzie dobrze być może dlatego chcą nas przytęperować bo rośniemy ? https://www.msn.com/pl-pl/finanse/najpopularniejsze-artykuly/eurostat-g%C5%82oduj%C4%85-w-ue-a-polska-je-do-syta/ar-AA1dKK8H?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=59b4cb5b73324c4aa1fd65ba338f8795&ei=22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 13.07.2023 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Masz własny las to go tniesz, i palisz. Nie prawda , nigdzie tak nie napisałem agencie d7d , to sam sobie wymyśliłeś. Po pierwsze - ten sprzęt skutecznie osłabia głównego, potencjalnego agresora, Pozwól że to przemilczę. po drugie chyba przespałeś informacje o tym, co wchodzi na stan WP w zamian za ten sprzęt. Właśnie i teraz muszą te pieniądze ściągnąć z nas w różnej postaci , aby ten dla nas nowy a dla zachodu przestarzały już złom opłacić. Także nie ma się do denerwować podwyżkami. Złom który teraz kupują w niedługim czasie będą musieli wysłać na front bo tam będzie brakować , tam jest priorytet !!!! No niby nas okradają to fakt ale jednak patrzeć na całość można być i dumnym z tego kim jesteśmy i co osiągliśmy i dopuki ta Unia (Niemcy)nie zechce nas zajechać to będzie dobrze być może dlatego chcą nas przytęperować bo rośniemy ? Dumny Jesteś z tego że osiągniesz tyle na ile Ci pozwolą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.07.2023 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Pozwól że to przemilczę. Pozwalam. W tym temacie i tak nic ciekawego nie masz do powiedzenia. Właśnie i teraz muszą te pieniądze ściągnąć z nas w różnej postaci , aby ten dla nas nowy a dla zachodu przestarzały już złom opłacić. Złom... Ech, ignorancie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 13.07.2023 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Musisz mieć pokaźniej wielkości klapki na oczach skoro tak postrzegasz te sytuacje. Ale trudno , płać i narzekaj , bo tak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.07.2023 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Ja narzekam ? Oczywiście, wolałbym, żeby ta agresja i będąca jej efektem wojna uległa ukróceniu, ale nie narzekam na pomoc jaka jest swiadczona bliźniemu w potrzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.07.2023 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Za ogrzewanie domu zapłacę kilka litrów benzyny, łańcuch i olej do pilarki oraz kilka popołudni ciężkiej pracy na powietrzu = sama przyjemność Masz własny las to go tniesz, i palisz. Mam własną biogazownię więc nic mnie grzanie chałupy nie kosztuje Nie prawda , nigdzie tak nie napisałem agencie d7d , to sam sobie wymyśliłeś. Nie napisałeś że masz ale możesz mieć własny las. Nie napisałeś, że nie masz lasu. Stosujesz barter i swoją pracę ale nie wiem a czym ta ciężka praca na powietrzu polega. Możliwe, że wydzielasz tyle ciepła że wystarcza na ogrzewanie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 13.07.2023 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Po pierwsze - ten sprzęt skutecznie osłabia głównego, potencjalnego agresora, po drugie chyba przespałeś informacje o tym, co wchodzi na stan WP w zamian za ten sprzęt. https://www.money.pl/gospodarka/polska-sie-zbroi-wyrasta-na-militarnego-lidera-europy-6867168157751936a.html https://obserwatorgospodarczy.pl/2023/05/19/wydatki-na-wojsko-w-polsce-beda-w-2023-roku-najwyzsze-w-calym-nato/ A wiesz że wg danych zagranicznych fachowców od wojska że 1/3 tego sprzętu jest przehandlowana i o zgrozo z ruskimi ale to Ukraina więc nic nie dziwi tam to norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.07.2023 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) 1/3 ? Ruski maja 1/3 zachodniego sprzętu, jaki poszedł na Ukrainę i nadal nie potrafią jej pokonać ? Tak dawno o tym słyszałem słyszałem, proruskie trolle od miesięcy o tym nadają Każdy z nich milknie, jak trzeba dać linka do źródeł tej informacji Ale wierzę, że ty nie zamilkniesz ? Edytowane 13 Lipca 2023 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 13.07.2023 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Nie napisałeś że masz ale możesz mieć własny las. Nie napisałeś, że nie masz lasu. Coś sobie ubzdurałeś w głowie i próbujesz mi coś wmówić. Stosujesz barter i swoją pracę ale nie wiem a czym ta ciężka praca na powietrzu polega. Możliwe, że wydzielasz tyle ciepła że wystarcza na ogrzewanie domu. Taki Jesteś wygadany a nie wiesz jak wygląda przygotowanie drewna opałowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.07.2023 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Hej Zużycie energii przez pompę ciepła nie zmieniło się diametralnie od 10 lat,jest w stabilnym przedziale 3-3,2tys.kWh rocznie. Zmieniła się za to cena 1kWk dzięki złodziejstwu i rozdawnictwu obecnej partii u koryta. Obecnie za 1kWh płacę 1,30zl po przekroczeniu limitu 2000kWh. Gdyby ktoś miał wątpliwości to od 2014r posiadam taryfę G12W w Tauron Gliwice (2013 to taryfa G11 ) Pamiętamy ile wynosiła cena 1kWh za Tuska ? Arturo chyba jednak na nich zagłosujesz Cytat : "Sejm uchwalił nowelizację ustawy o ochronie odbiorców energii elektrycznej w 2023 roku. Zwiększono limity zużycia prądu z zamrożoną ceną, a także obniżono cenę maksymalną energii m.in. dla samorządów, przedsiębiorców i podmiotów wrażliwych. Za przyjęciem nowelizacji głosowało 436 posłów, przeciw było pięciu posłów, a od głosu wstrzymało się 10 posłów. Teraz ustawa trafi pod obrady Senatu. Zamrożenie cen prądu. Jakie będą nowe limity? Po wejściu w życie nowelizacji limity będą kształtować się następująco: - dla gospodarstw domowych 3000 kWh rocznie (dotychczas 2000 kWh rocznie) - dla gospodarstw domowych z osobami z niepełnosprawnością 3600 kwH rocznie (dotychczas 2600 kWh rocznie); - dla rodzin z Kartą Dużej Rodziny i rolników - 4000 kwH rocznie (dotychczas 3000 kWh rocznie) Nowe limity będą do wykorzystania w 2023 r., nawet jeśli odbiorca energii elektrycznej - jeszcze przed wejściem w życie proponowanej ustawy - przekroczył dotychczasowy limit. Nadpłata zostanie mu zaliczona na poczet kolejnej faktury. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts