Kaizen 12.07.2023 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Pompa ciepła dostałem kilka ofert, wszystkie w granicach 45 - 55k. Jakie dopłaty uwzględniłeś? Na ten gaz to miałeś takie oferty? Ile w tym przyłącze? Ile instalacja gazowa i wentylacja? Czy tak sobie pomyślałeś, to tyle przyjąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek.G 12.07.2023 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Gazowania musi zrobić dodatkową sieć (min. 3 umowy) gdzie łączny koszt to ok. 40k zł. Jest jedna działka która bezpośrednio może być podłączona (bez rozbudowy) ale jest ona bezpośrednio przy biedronce (od południowej strony jest biedronka). Faktycznie instalacja gazowa wymaga sporo inny dziwnych rzeczy w środku? Więc w sumie zostaje pompa ciepła + panele na dach. Myślicie, że warto dodatkowo dodać jeden kominek jakby przyszły ciężkie czasy i trzeba by było ogrzać się przy drewnie? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGemini 12.07.2023 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 papierki - 5kprzyłącze + instalacja 6kkotłownia 8k wentylacja 3k Nie wiem, moze ja czegoś nie widzę i bardzo chętnie bym zweryfikował założenia. Wolał bym zdecydowanie pompę ciepła ale no finansowo mi się nie spina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.07.2023 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 papierki - 5k przyłącze + instalacja 6k kotłownia 8k wentylacja 3k Wrzuć namiary na firmy, co takie oferty składały. Nie wiem, moze ja czegoś nie widzę i bardzo chętnie bym zweryfikował założenia. Wolał bym zdecydowanie pompę ciepła ale no finansowo mi się nie spina. Dopłat nie uwzględniasz, PC PP nie uwzględniasz a i ceny jakieś promocyjne na gazowe rzeczy masz. https://globenergia.pl/moj-prad-moje-cieplo-czy-czyste-powietrze-ktora-dotacja-do-pompy-ciepla-jest-dla-ciebie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGemini 12.07.2023 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Tak sobie mysle, że moze to kwestia kosztu instalacji w pomorskim. Bo sama pompa widze z osprzetem 30k juz mozna dobrą kupic. 20 za montaż to całkiem zdrowo policzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts