tomot79 10.07.2023 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2023 Witam, okazuje się że wylana płyta fundamentowa nie jest równa, na jednym rogu jest różnica ok 4 cm, zbiera sięc woda po deszczu itp. Za niedługo będe wylewał strop, jest prawdopodobieństwo że coś zostanie betonu z gruszki, czy można nadlać w te miejsce i wyrównać do poziomu? I co robicie z resztkami vetonu który pozostaje z gruchy, do czego wykorzystujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uraksha2 07.03.2024 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca (edytowane) Miałem podobny problem, kiedy budowałem stół dla mojej drukarki 3D. Skończyło się na tym, że przejechałem ołówkiem całą twarz i przejechałem po niej szlifierką oscylacyjną. Najpierw zdejmie ołówek z najwyższych miejsc, dzięki czemu będziesz wiedzieć, gdzie musisz to zrobić, aby wyrównać kolor. Sam nie miałem dostępu do prostownicy, więc to router login 192.168.l.l.link/ był najlepszy pomysł, jaki miałem, działał też całkiem przyzwoicie. Edytowane 12 Marca przez uraksha2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.03.2024 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca Witam, okazuje się że wylana płyta fundamentowa nie jest równa, na jednym rogu jest różnica ok 4 cm, zbiera sięc woda po deszczu itp. Za niedługo będe wylewał strop, jest prawdopodobieństwo że coś zostanie betonu z gruszki, czy można nadlać w te miejsce i wyrównać do poziomu? I co robicie z resztkami vetonu który pozostaje z gruchy, do czego wykorzystujecie. Jakbyś nadlewał 4cm wszędzie to ma to jakis sens, ale pewnie kawałek dalej schodzi to do zera i raz że betonem cieżko tak nadlać ze wzgledu na kruszywo a dwa że to popęka. Ja w tym sensu nie widzę. {ilnuj żeby strop byl w poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 09.03.2024 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca Ciepła płyta czy zimna?Jak zimna, to wyrównasz sturopianem/styrobetonem i bdzie ok.Jak ciepła to zwróć uwagę na wysokość nadproży nad drzwiami i jednak lepiej betonem wyrównującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts