Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płyta findamentiwa nierówna

tomot79

Recommended Posts

Witam, okazuje się że wylana płyta fundamentowa nie jest równa, na jednym rogu jest różnica ok 4 cm, zbiera sięc woda po deszczu itp. Za niedługo będe wylewał strop, jest prawdopodobieństwo że coś zostanie betonu z gruszki, czy można nadlać w te miejsce i wyrównać do poziomu? I co robicie z resztkami vetonu który pozostaje z gruchy, do czego wykorzystujecie.

• 7 months później...
Miałem podobny problem, kiedy budowałem stół dla mojej drukarki 3D. Skończyło się na tym, że przejechałem ołówkiem całą twarz i przejechałem po niej szlifierką oscylacyjną. Najpierw zdejmie ołówek z najwyższych miejsc, dzięki czemu będziesz wiedzieć, gdzie musisz to zrobić, aby wyrównać kolor. Sam nie miałem dostępu do prostownicy, więc to router login 192.168.l.l.link/ był najlepszy pomysł, jaki miałem, działał też całkiem przyzwoicie. Edytowane przez uraksha2

Witam, okazuje się że wylana płyta fundamentowa nie jest równa, na jednym rogu jest różnica ok 4 cm, zbiera sięc woda po deszczu itp. Za niedługo będe wylewał strop, jest prawdopodobieństwo że coś zostanie betonu z gruszki, czy można nadlać w te miejsce i wyrównać do poziomu? I co robicie z resztkami vetonu który pozostaje z gruchy, do czego wykorzystujecie.

Jakbyś nadlewał 4cm wszędzie to ma to jakis sens, ale pewnie kawałek dalej schodzi to do zera i raz że betonem cieżko tak nadlać ze wzgledu na kruszywo a dwa że to popęka. Ja w tym sensu nie widzę. {ilnuj żeby strop byl w poziomie.