nieogarniam 11.07.2023 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 W ostatnim czasie widziałem sporo nowobudowanych domów, parterowe, piętrowe i o dziwo mało w którym domu były okna dachowe. Okna najczęsciej od podłogi do sufity w szczytach, czasem wykusz. CO się stało, że mało który dom ma okna dachowe? Taka moda czy jest to podyktowane innymi przyczynami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.07.2023 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 okna dachowe nie sa praktyczne, najcześciej nic lub nie wiele przez nie widać, sa stosunkowo drogie do tego trudne w montażu ogólnie jak ktoś nie musi nie montuje tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 11.07.2023 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 (edytowane) Jeśli dachowe to tylko z poddaszem w piętrowym domu niepotrzebne w parterze tez. Jak ktoś podnosi ściankę kolankowa to te okna śmiesznie wyglądają od środka jak właz do piwnicy i widać tylko niebo.Ja mam 3 pustaki i stojąc przed oknem mam głowę centralnie na środku tam gdzie się "przełamuje" i mogę przez nie wyjrzeć itp uważam że te z dolnym otwieraniem to niewypał bo zwyczajnie umieszczasz je wysoko i służą jako świetlik a nie okno . Dobrze doświetla, latem potrafi przegrzać pomieszczenia ale lata mamy 2 miesiące a w takim październiku potrzebne ciepełko Edytowane 11 Lipca 2023 przez zeusik6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdothash 17.07.2023 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 Ja przyjąłem założenie, że okna dachowe nie są do wyglądania przez nie, tylko do doświetlania.Bardzo dobrze sprawdzają się w łazience, właśnie z tego powodu. Doświetlają, a jednocześnie nie potrzeba firanek, bo nikt przez nie nie zagląda.Fakt, mocno dogrzewają pomieszczenia, dlatego na połaci południowej mam na wszystkich oknach dachowych rolety zewnętrzne, co oznacza, że w sezonie letnim doświetlanie jest w pewnym stopniu ograniczone, ale tak samo mam zasłonięte rolety na normalnych oknach południowych na parterze.Dodam tylko, że pomijając pralnię i łazienkę, w każdym pokoju z oknami dachowymi mam również okna zwykłe. Same okna dachowe w pomieszczeniu innym niż łazienka/pralnia/garderoba itp. uważam ze kiepski pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts