Andrzej96 12.07.2023 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Dzień dobry. Chciałbym się czy z połączeniem kanalizacji tak jak na obrazku to jest dobrze? Przy przyłączu do rury która idzie pod asfaltem został zastosowany trójnik aby podłączyć nowy dom i stary pod jedną główną rurę. Działka jest podzielona na pół ze służebnością. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Miłego wieczoru i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.07.2023 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) Do poprawy. Prawidłowe było by nowe podłączenie do studzienki w drodze.O ile średnica przykanalika idącego do studzienki w drodze jest fi 160 to do przyjęcia jest dotychczasowa trasa ale w miejscu trójnika należy zastosować studzienkę rewizyjną.. Taką służebność należało by zapisać w księdze wieczystej działki właściciela.Poza tym do nowego domu pewnie dostałeś warunki przyłączenia..... co one mówią. Edytowane 12 Lipca 2023 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej96 12.07.2023 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Warunki przyłącza mówią o tym aby zrobić właśnie przebitkę pod drogą i w rysunku na mapie trasa jest jakby po prawej stronie niż to co narysowałem. Ale też było napisane aby "wpięcie w sieć kanalizacyjną ustalić z kierownictwem wodociągów" u mnie tak jak narysowali w warunkach nie ma opcji aby tak zrobić bo po prawej stronie jest studnia i od razu brama i wszystko kostką ułożone. Jedyna opcja to taka jak już zrobiłem czyli tak jak narysowałem. Czyli z tym trójnikiem to nie przejdzie? dla czego nie może tak zostać? nawet tam nie ma miejsca na rewizyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 13.07.2023 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 A więc...... ustalałeś z wodociągami takie wpięcie?Nikt Ci tego nie odbierze ani nie zatwierdzi.Nie wiem jak jest u was ale wodociągi życzą sobie wykonanie przyłącza według wytycznych istniejących w warunkach a następnie powiadomienie ich tak aby odbiór nastąpił w otwartym wykopie gdzie widoczne będą zastosowane materiały, oraz rozwiązania. Ułożona kostka jest Twoim problemem więc podlega zdemontowaniu a po wykonaniu przyłącza ponownemu ułożeniu. Brama raczej w niczym tu nie przeszkadza.Uzgodnienia oraz zmianę koncepcji wyznaczonej w warunkach będą dotyczyły kolizji ze studnią, natomiast wykonanie przyłącza w ten sposób jest niezgodne z zasadami i może być traktowane jako nielegalna samowola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts