drugi13 12.07.2023 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Witam, właśnie rozpocząłem budowę domu i mam pytanko odnośnie płyty fundamentowej. Po wyschnięciu betonu powstał w niektórych miejscach widoczny kształt jakby zarys zbrojenia. Czy to normalne? Nie jest nigdzie popękany. Przesyłam zdjęcia do wglądu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 12.07.2023 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Beton zbyt ciekły i za wcześnie wibrowanie w tych okolicznościach. Nie ma to wpływu na resztę budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 13.07.2023 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) Pytanie czy czasem na zbrojeniu nie istnieje za mała otulina.Jakie było zagłębienie górnego zbrojenia według poziomu betonu, a zarazem otulina? A może siadł styropian ze względu na lichą podbudowę.Płyta trzyma poziom na całej powierzchni czy czasem nie powstało zagłębienie, przez co uwidoczniło się zbrojenie Edytowane 13 Lipca 2023 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinodmer 02.07.2024 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2024 Mieszkałem w domach z płyt i pełzających przestrzeni. Obydwa przebudowane. Zdecydowanie wolę przestrzeń do pełzania, ale wiem, że jestem w mniejszości. Wiele osób w mojej okolicy miało nieszczelności pod płytą w domach zbudowanych w latach 60. i 70. XX wieku. Mam również problemy z przenikaniem pary wodnej i nie wyobrażam sobie układania podłóg drewnianych ze względu na ryzyko wypaczenia. Myślę, że domy z płyt gipsowo-kartonowych będą w porządku, jeśli są nowsze i podoba Ci się plan piętra. Przenoszenie/dodawanie instalacji wodno-kanalizacyjnej, odpływów podłogowych, odpływów itp. to nieprzyjemna próba, której nie życzę nikomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts