Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłączenie indukcji

Recommended Posts

Spoko, dobrze chociaż że rozumiesz co sp...łeś.

Spoko ale ja popełniłem błąd ortograficzny natomiast Ty za to spieprzyłeś podłączenie za pierwszym razem, cale szczęście bez skutków w postaci uszkodzonej indukcji. A jak chcesz tak jak w fabrycznym schemacie to przełącz szary tam gdze był ale w puszce musisz go połączyć z N-em. Jedna faza zostaje nie podłączona w puszce.

Spoko ale ja popełniłem błąd ortograficzny natomiast Ty za to spieprzyłeś podłączenie za pierwszym razem, cale szczęście bez skutków w postaci uszkodzonej indukcji. A jak chcesz tak jak w fabrycznym schemacie to przełącz szary tam gdze był ale w puszce musisz go połączyć z N-em. Jedna faza zostaje nie podłączona w puszce.

Błąd to błąd. Dziękuję za wyjaśnienie. Trzeba było tak odrazu a nie zgrywać szefa, dobrze i tak że na e...ode mnie nie wysłaliście. Jakby każdy do wszystkiego wzywać miał "fachowca" to za kilka pokoleń sobie palcem do dupy co poniektórzy by nie trafili.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Po to zeby samemu umieć coś zrobić/wiedzieć a nie narzekać że dzisiejsza młodzież to przykładowo nawet nie wie że są lewe obroty we wkrętarcę i co z tego wyrośnie. Ale lepiej wygarnąć komuś niż po ludzku napisać: to i to ma być tu, zamykam temat.

A podpięcie tematu podłączenia indukcji z wyborami to już niezłe odklejenie.

To może do nauki lepiej byłoby zająć się czymś, co nie zagraża życiu Twojemu i Twoich bliskich? Czy Ty nie zdajesz sobie sprawy, że błędne podłączenie to możliwość śmiertelnego porażenia kogokolwiek, może nawet jeśli nie zbliży się do kuchenki? Prąd nie wybacza pomyłek, dobrze, że na razie się o tym nie przekonałeś. .