Błażej86 14.07.2023 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2023 (edytowane) Cześć, Tytułem wstępu, jestem zupełnie zielony w tematach budowlano/remontowych, dlatego zwracam sie dowas doświadczonych kolegów o dobre rady. Do rzeczy, wczoraj po ulewach zauważyłem zaciek na kominie na strychu. Otworzyłem okno dachowe sprawdzic jak to wygląda z zewnątrz i pomiędzy kominem a dachem jest cos na kształt "fugi" z tym że jest ona pęknieta na calej długosci. Po prostu jakby odkleiła sie od komina na ok 3 mm, po całej długości. Pytanie do was, czym to uszczelnić? Pierwsza moja myśli to silicon, ale domyslam sie,że może to nie byc najlepszy pomysł na dłuższą mete. Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi. Edytowane 14 Lipca 2023 przez Błażej86 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devon9 14.07.2023 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2023 Sądząc po stanie, w jakim się znajduje, zgaduję, że to zużyta zaprawa między cegłami na twoim kominie, umożliwiająca przenikanie wody podczas naprawy skrzyżowania dachu / obróbki blacharskiej i skrzyżowania obróbki blacharskiej / komina. Jak powiedzieli inni, zdobądź torbę wykonawczą i przykryj komin aż do obróbki blacharskiej (metalowa część, która leży między dachem a cegłą komina). Jeśli wyciek ustanie, to albo zaprawa, albo czapka, a sądząc po porostach mchu, sproszkowaniu i ogólnej utracie podłoża, założę się, że to zaprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.07.2023 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2023 Z czego masz dach?Nie masz obróbki blacharskiej?https://muratordom.pl/budowa/dach/obrobka-komina-z-czego-ja-wykonac-jak-uszczelnic-komin-aa-QxDB-n7t6-wrsv.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts