Robinson74 16.07.2023 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Planuję wylać płytę 3x5 m pod blaszak, który będzie wykorzystywany na narzędzia ogrodowe i różne "przydasie". Przygotowałem plac, nasypałem ok. 20 cm pospółki i zagęściłem ją. Z budowy zostało mi ok. 100 kg prętów zbrojeniowych o różnych średnicach i długościach 50-150 cm. Czy można je jakoś wykorzystać czy w ogóle nie ma sensu zbroić tej płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 18.07.2023 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Ktoś podpowie? Jakiś konstruktor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 19.07.2023 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Ja robiłem płytę o tych samych wymiarach. Bez żadnego zbrojenia tylko ze miejscami było 30cm i wiecej betonu. Nawet nie zagęszczalem, zostało tak jak wykopałem szpadlem. Na tym mam garaż z drewna. Stoi już chyba 6 lat bez żadnych ubytków. Nie róbmy już sobie jaj żeby pod takie „budowle” wzywac konstruktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 20.07.2023 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Ja tak samo. Zamówiłem odpowiednio więcej B20 jak zalewali wieniec, Pompa podała, 20 minut i po robocie. Co ci mogę podpowiedzieć. Wiosną zeszłego roku jak były te wichury co dachy zrywały - mój garaż poleciał jak latawiec. Znalazłem go na łące pod lasem Nie miałem jeszcze wtedy wylewki. Wylewając beton zatopiłem kilka szpilek (śruby, pręty gwintowane, co tam masz pod ręką). Warto teraz dokręcić lub dospawać garaż do płyty. Ja teraz tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 20.07.2023 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 OK. Dzięki. Czyli nie będę zbroił płyty, ale pasuje zabetonować coś do przymocowania blaszaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts