Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Połączenie izolacji poziomej z pionowa

Kokonen

Recommended Posts

Dzień dobry,

Mam izolacje pozioma na ścianie fundamentowej wykonana z grubej membrany pcv, a izolacje pionowa z masy Izoplast 2K-W. Zastanawiam się w jaki sposób mogę wykończyć miejsce ich styku aby ochronić je przed wodą.

Czy ktoś był w podobnej sytuacji i czymś uszczelnił to miejsce? Bądź udało mu się wywinąć izolacje pozioma na ścianę fund i ją tam czymś mocno przykleić?

• 2 weeks później...
  • 8 months później...
Dzień dobry,

Mam izolacje pozioma na ścianie fundamentowej wykonana z grubej membrany pcv, a izolacje pionowa z masy Izoplast 2K-W. Zastanawiam się w jaki sposób mogę wykończyć miejsce ich styku aby ochronić je przed wodą.

Czy ktoś był w podobnej sytuacji i czymś uszczelnił to miejsce? Bądź udało mu się wywinąć izolacje pozioma na ścianę fund i ją tam czymś mocno przykleić?

Jaką wodę tam przewidujesz po stronie zewnętrznej domu.

Fundament i jego ściany zazwyczaj kończą się ponad gruntem.

Poza tym izolacja pozioma powinna wystawać tak aby pokryła także styropian czyli ocieplenie ścian fundamentowych. Jeżeli z jakiegoś względu jest ona obcięta i zlicowana z murem to masy bitumiczne lub innego typu hydroizolacje pokryją ścianę i folię zapewniając ciągłość.

• 1 month później...
R-15 to maksymalna ilość, jaką dostaniesz w tej ścianie. Będzie dobrze z tym. Będzie lepiej niż było z tamtym. Folia paroizolacyjna znajduje się po ciepłej stronie izolacji, więc nałóż ją na nowy meszek i przymocuj do kołków. To powiedziawszy, chyba że otwierasz więcej ścian, vb prawdopodobnie nie będzie miało znaczenia, czy tam jest, czy nie Speed Test https://vidmate.bid/ . Edytowane przez brianwo

• 3 weeks później...
Można albo zastosować izolację z pianki natryskowej do pokrycia ścian pionowych, albo zastosować kombinację izolacji między słupkami, a następnie pokryć ściany pionowe płytą stanowiącą barierę termiczną o grubości 1-2 cali, aby wyeliminować mostki termiczne i zwiększyć r -wartość ogólna.