gryziciel 17.07.2023 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 witam, wykonczeniowiec z mega doswiadczeniem robi mi wykonczenie, drobiazgowy, dokladny, jestem zadowolony. Material po mojej stronie. Policzylem ilosc m2 lazienek (prysznice i podlogi) i ilosc m2 schodow do piwnicy na zewnatrz, w sumie wszytkiego prawie 30m2, przemnozylem przez zuzycie hydroizolacji (Sopro jednoskladnikowe) wg. karty technicznej producenta i mu tyle przywiozlem. przychodze na budowe po tygodniu - plytki zrobione (jeszcze nie zafugowane), ale zamiast 4 workow hydroizloacji zuzyty JEDEN. Czyli obliczeniowo zamiast 2mm minimalnej grubosci warstwy wg. karty technicznej gosc polozyl 0,5mm. Przejmowac sie? rozwalac te plytki? czy moze w naszym kraju w ktorym wszystko jest na sznurek od snopowiazalki te 5mm sopro za 400pln/20kg to moze jest full wypas, bo kazdy wykonawca tej hydroizolacji ledwo liznie, zeby sie w kosztach zmiescic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.07.2023 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 (edytowane) Nagroda się należy bo zaoszczędził.Może za wcześnie przyjechałeś i nie zdążył załadować do swojego auta?A tak na poważnie to jeśli nie jest to balkon, taras lub mieszkanie w bloku z sąsiadem poniżej to się tym nie przejmuj.Jedyne co może martwić to piwnica na zewnątrz ale skoro to już wykończeniówka i nie masz na myśli hydroizolacji pionowej ścian fundamentowych piwnicy to OK. Edytowane 18 Lipca 2023 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryziciel 18.07.2023 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Nagroda się należy bo zaoszczędził. Może za wcześnie przyjechałeś i nie zdążył załadować do swojego auta? hehe, dobre, dzieki. Przekaze mu to sie ucieszy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts