Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zbyt cienka warstwa hydroizolacji

Recommended Posts

witam, wykonczeniowiec z mega doswiadczeniem robi mi wykonczenie, drobiazgowy, dokladny, jestem zadowolony. Material po mojej stronie. Policzylem ilosc m2 lazienek (prysznice i podlogi) i ilosc m2 schodow do piwnicy na zewnatrz, w sumie wszytkiego prawie 30m2, przemnozylem przez zuzycie hydroizolacji (Sopro jednoskladnikowe) wg. karty technicznej producenta i mu tyle przywiozlem.

przychodze na budowe po tygodniu - plytki zrobione (jeszcze nie zafugowane), ale zamiast 4 workow hydroizloacji zuzyty JEDEN. Czyli obliczeniowo zamiast 2mm minimalnej grubosci warstwy wg. karty technicznej gosc polozyl 0,5mm.

Przejmowac sie? rozwalac te plytki? czy moze w naszym kraju w ktorym wszystko jest na sznurek od snopowiazalki te 5mm sopro za 400pln/20kg to moze jest full wypas, bo kazdy wykonawca tej hydroizolacji ledwo liznie, zeby sie w kosztach zmiescic?

Nagroda się należy bo zaoszczędził.

Może za wcześnie przyjechałeś i nie zdążył załadować do swojego auta?

A tak na poważnie to jeśli nie jest to balkon, taras lub mieszkanie w bloku z sąsiadem poniżej to się tym nie przejmuj.

Jedyne co może martwić to piwnica na zewnątrz ale skoro to już wykończeniówka i nie masz na myśli hydroizolacji pionowej ścian fundamentowych piwnicy to OK.

Edytowane przez Mareks77