karola43 23.07.2023 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Witam, Bardzo proszę o poradę ,będziemy mieli kominek w domu i nie wiem od czego zacząć ,jak znalezc dobrego fachowca ,czy taki fachowiec może mi kupić kominek i zamontować itd.zebym sama nie musiała się martwić zakupem kominka ? dziękuję za poradę .potrzebuje kogoś kto mi ogarnie wszystko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.07.2023 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Witam, Bardzo proszę o poradę ,będziemy mieli kominek w domu i nie wiem od czego zacząć ,jak znalezc dobrego fachowca ,czy taki fachowiec może mi kupić kominek i zamontować itd.zebym sama nie musiała się martwić zakupem kominka ? dziękuję za poradę .potrzebuje kogoś kto mi ogarnie wszystko. Szukaj firm z polecenia, z dobrymi rekomendacjami....ale patrz również kto rekomenduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marara1 12.08.2023 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 (edytowane) Cześć, tu kominiarz! Czy na pewno drewno jest suche? Suche drewno ma technicznie 20% wilgoci lub mniej. Zalecamy celowanie w 15% lub mniej. Następnie ogień jest trochę jak piekarnik; wymaga wstępnego nagrzania, aby działał prawidłowo. Pierwszą rzeczą, którą możesz zrobić, to „zalać” przez spalenie kilku kawałków gazety, aby wypchnąć zimne powietrze w górę i na zewnątrz komina. Po zakończeniu wykonaj następujące czynności... Następnie zacznij od ładnego małego stosu rozpałki z papierem i / lub podpałkami. Zacznij od małych i buduj, rozpalając, potem małe kawałki, potem małe kłody, potem duże kłody 10.0.0.0.1 192.168.1.254 . Rozpalenie ognia do temperatury roboczej, która w środku może wynosić około 500-700C, zajmuje około 45 minut. Obejrzyj filmy na YouTube dotyczące różnych technik. Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez marara1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.08.2023 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 Bardzo proszę o poradę ,będziemy mieli kominek w domu i nie wiem od czego zacząć ,jak znalezc dobrego fachowca ,czy taki fachowiec może mi kupić kominek Tak, może i nawet z niższym VATem sprzeda. Ale fachowców coraz mniej, zostali sprzedawcy o marnej wiedzy technicznej. Zacznij od tego, że chcesz tanio i zapytaj, jak obuduje. Jak powie, że wełna i płyty GK to szukaj innego. Rekomendacje w necie kosztują grosze - więc (podobnie jak z innym majstrami) najlepiej pytać sąsiadów. Cześć, tu kominiarz! [...] Zacznij od małych i buduj, rozpalając, potem małe kawałki, potem małe kłody, potem duże kłody. Tyś sztuczna głupota? Zacząłbyś sam, od skorzystania ze swojej rady "Obejrzyj filmy na YouTube dotyczące różnych technik." zanim zrobisz niedźwiedzią przysługę. Podobnych filmów i poradników jest cała masa. Przy czym po wielu próbach doszedłem do rozpalania kroczącego, bo przy rozpalaniu od gory wcześniej czy później żar spada na dół i za wcześnie pali się za dużo drewna. Do tego z przodu mam doprowadzenie powietrza, które pięknie wspomaga rozpalanie "dmuchając". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.08.2023 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 Tak, może i nawet z niższym VATem sprzeda. Nie sprzeda tylko zamontuje i wtedy policzy kominek, materiały i swoją robociznę z 8% VAT. Nie wprowadzaj w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts