Kudlaty35 23.07.2023 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Witam. Proszę o wyjaśnienie. Jestem świeżo po zdaniu uprawnień. Pracuje na etacie w firmie budowlanej i znajomy zapytał się mnie czy mogę być kierownikiem budowy podczas budowy jego domu. Czy mogę pełnić ta funkcję będąc zatrudnionym na etat w firmie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.07.2023 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Możesz pełnić taką funkcję.Jeżeli będziesz pełnił poza godzinami pracy na etacie to nie powinno być konfliktu interesów.Jednak funkcja KB jest odpowiedzialna i nie powinna ograniczać się do wizyt po godzinach pracy na etat. Przeczytaj sobie zakres obowiązków i odpowiedzialność.Lepszym rozwiązaniem dla Ciebie i dla znajomego będzie pełnienie funkcji inspektora nadzoru inwestorskiego. Jakie posiadasz uprawnienia budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.07.2023 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Czy mogę pełnić ta funkcję będąc zatrudnionym na etat w firmie? Zależy od treści umowy o pracę. Ale na takie pytania to kierbud powinien odpowiadać (jak nie z głowy, to powinien wiedzieć, gdzie sprawdzić). Więc jeszcze nie jesteś gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kudlaty35 24.07.2023 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Mi bardziej chodziło o konsekwencje wynikające z prowadzenia funkcji KB bez umowy z inwestorem. Nie prowadzę swojej działalności. Czasowo nie ma problemu pogodzić pracę na etat i wizyty w ciągu dnia. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kudlaty35 24.07.2023 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Zależy od treści umowy o pracę. Ale na takie pytania to kierbud powinien odpowiadać (jak nie z głowy, to powinien wiedzieć, gdzie sprawdzić). Więc jeszcze nie jesteś gotowy. Super odpowiedź... "jak nie wiesz to nie jesteś gotowy". Zgodnie z treścią umowy o pracę nie jest zabronione. Bardziej chodziło mi o prawny aspekt podpisania umowy z inwestorem jak nie prowadzę własnej działalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.07.2023 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Bardziej chodziło mi o prawny aspekt podpisania umowy z inwestorem jak nie prowadzę własnej działalności. Umowy możesz podpisywać. Każdy może. Konsekwencje zależne od treści umowy. Nie musisz też podpisywać żadnej umowy tylko wypełnić oświadczenie (pytałeś pierwotnie, czy możesz pełnić funkcję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.07.2023 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Super odpowiedź... "jak nie wiesz to nie jesteś gotowy". Zgodnie z treścią umowy o pracę nie jest zabronione. Bardziej chodziło mi o prawny aspekt podpisania umowy z inwestorem jak nie prowadzę własnej działalności. Poczytaj np. to https://www.odpowiedziprawne.pl/-umowa-zlecenie-miedzy-osobami-fizycznymi-a-zus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts