Mariusz10 27.07.2023 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Mam mały problem. Mianowicie silikonowałem narożnik między ścianą i brodzikiem. Wszystko pięknie wyszło, ale następnego dnia zauważyłem, że silikon jakby delikatnie zassało mimo iż jest szczelny to zrobiło się delikatne wgłębienie gdzie będzie stać woda. I teraz pytanie czy na taki 2 dniowy świeży silikon mogę nałożyć drugą warstwę po wcześniejszym odtłuszczeniu np acetonem żeby wypełnić ów wgłębienie czy pozostaje wyciąć delikatnie nożykiem i zrobić nowe wypełnieni? Znalazłem tylko info, że na stary się nie nakłada nowego co jest oczywiste, ale czy można nowy położyć na świeży ledwo zaschnięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.07.2023 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 stary = zaschnięty, bez względu na to czy zastygł godzinę temu czy pół roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz10 27.07.2023 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Czyli jednak czeka mnie wycinanie dziada. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 27.07.2023 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Lepiej wyciąc i połozyć nowy. Ale jak jest super suche podłoze to nowy silikon tez się przyklei. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz10 27.07.2023 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Pokombinuję z tym bo jednak musi mieć odpowiedni profil ten silikon żeby woda nie stała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts