RAL 5022 27.07.2023 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Cześć. Mam taki problem. Chciałem pomalować glify okna, ale poprzedni właściciel mieszkania rozprowadził akryl po całym plastiku ościeżnicy i jeszcze to pomalował. Więc postanowiłem usunąć stary akryl tym bardziej że pękał w niektórych miejscach. Teraz mam problem ten glif czyli częściowy płyta GK a częściowo szpachla nachodzi na ościeżnicę i wyciąłem też w niektórych miesjcach trochę za dużo. Oglądam tutoriale na YT na temat akrylowania takich szczelin ale tam wszędzie te glify stykają się z krańcem okna i wystarczy po w tą szczelinę wcisnąć akryl. U mnie tak to wygląda:[ATTACH=CONFIG]465822[/ATTACH] Taki rysunek popełniłem: [ATTACH=CONFIG]465823[/ATTACH] Nie da się tej dziury w całości wypełnić akrylem. I teraz nie wiem czy wcisnąć tam akryl i to zaszpachlować, czy odwrotnie - zaszpachlować tą dziurę i i tylko na krawędzi położyć akryl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 28.07.2023 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 (edytowane) Nie wiem w czym widzisz problem. Zamaskuj ramę okna oraz gif taśmą w okolicach 0,5 cm od szczeliny i wciśnij akryl a następnie uformuj palcem zwilżonym w płynie do naczyń Ludwik lub odpowiednim narzędziem ładny ćwierćwałek.Za świeża zerwij taśmy razem z nadmiarem akrylu i poczekaj na wyschnięcie akrylu.Następnie zamaskuj ramę okna na styku akrylu i maluj.Po pomalowaniu za świeża zerwij taśmę.Palec namoczony w płynie daje poślizg i nie brudzi się akrylem lub silikonem. Edytowane 28 Lipca 2023 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAL 5022 30.07.2023 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 Cześć Mareks77. Dziękuję za odpowiedź. Ok tak zrobię. Po prostu na wszystkich zdjęciach i tutorialach w necie widziałem że ta linia akrylu była bardzo cienka a w u mnie najszerszym miejscu szczelina ma szerokość i głębokość ok. 0,5 cm. Więc nie widziałem czy mogę tam wcisnąć tak dużo akrylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts