Patmat95 09.08.2023 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Cześć,mam pytanie do mądrzejszych ode mnie w tej kwestii. Kupuje dom 20-letni i w dzienniku budowy jako ostatni wpis mam napisane:"Stwierdzam zakonczenie prac budowlanych...""Obiekt nadaje się do użytkowania"Data ,pieczątka i podpis. Czy mogę to uznać jako pozwolenie na użytkowanie czy jednak musze mieć dokument ze starostwa?Dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 09.08.2023 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Zapewne ten wpis dokonał kierownik budowy, jeśli tak, to jest tylko informacja dla inwestora, ze może zgłaszać zakończenie budowy do PINB. Zapewne inwestor to zrobił i PINB odebrał na zasadzie milczącej zgody, ale to możesz sprawdzić tylko u nich, albo w dokumentacji inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts