dfray26 15.08.2023 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 Cześć, mam problem z wyliczeniem mojego zera podłogi docelowej na piętrze. W projekcie rekuperację miałem pod stropem, jednakże chciałem mieć wyższe pomieszczenie na dole i rekuperacje będę chciał rozłożyć w wylewce na piętrze. Aktualnie mam zrobione strop z przepustami pod anemostaty. Schody będą wylewane wraz z wieńcem piętra, więc jeszcze mam możliwość dostosowania ilości stopni itp. W wylewce muszę schować rury Airflex spectra-1000 75 oraz wszystkie pozostałe instalacje. Z kierownikiem wyliczyliśmy grubość warstw od stropu do docelowej posadzki na 18,5cm: 10cm - izolacja7cm - wylewka1,5 cm - wykończenie. Czy o czymś zapomnieliśmy? Czy taka grubość starczy żeby wszystko schować ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.08.2023 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 Czy o czymś zapomnieliśmy? Czy taka grubość starczy żeby wszystko schować ? To musisz dokładnie sobie rozrysować uwzględniając spadki, jak gdzieś musisz poprowadzić rury kanalizacyjne w poziomie i sprawdzić przecięcia. I uwzględnij, że możesz ratować się przejściówkami tego typu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 16.08.2023 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 nie ma czegoś takiego jak " rury kanalizacyjne w poziomie " chyba że chcesz mieć niedrożną instalację - tj. bez sensu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.08.2023 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 nie ma czegoś takiego jak " rury kanalizacyjne w poziomie " chyba że chcesz mieć niedrożną instalację - tj. bez sensu ! To masz osobne piony do kibelka, do umywalki i do wanny/prysznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 16.08.2023 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 nie pisze o pionach, tylko cytuje Twój tekst " rury kanalizacyjne w poziomie " - nie ma czegoś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.08.2023 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 nie pisze o pionach, tylko cytuje Twój tekst " rury kanalizacyjne w poziomie " - nie ma czegoś takiego. Potrafisz łączyć znaczenie wyrazów? "uwzględniając spadki, jak gdzieś musisz poprowadzić rury kanalizacyjne w poziomie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts