alezemnie 16.08.2023 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Witam! Na początku proszę o wyrozumiałość temat spędza mi sen z powiek od dłuższego czasu i pomyślałam, że się poradzę. Mieszkam w bloku z lat 90., budowany z cegły. Ciężko wróżyć z fusów - ale zastanawiam się czy ciężka szafa w sypialni może mieć wpływ na strop? Nie przemyślałam zakupu, szafa dosyć ciężka jak na marketową, czego się nie spodziewałam (200kg, podstawa 205 x 64 cm), a co dopiero jak zapcham ją rzeczami. Sypialnia jest dosyć mała. Stoi w niej szafa, łóżko jakieś 100 kg + komoda 40 kg... Czy to za dużo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2023 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.08.2023 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Obciążenie użytkowe w pokojach to 150 kg/m2 równomiernie rozłożone na całej powierzchni.Sypialnia ma np. 10m2 to obciążenie na całości to 1500 kg.Dopuszczalne jest lokalne przeciążenie bo obok będzie pusto.Nie ma więc problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts