Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

....

I pytanie do znajacych temat czy sprezarki inwerterowe są w Panasonic, LG, Rotenso (to wiem), Kaisai, Sevra, Midea, Galmet?

Niemal wszystkie obecnie produkowane Pompy Ciepła mają kompresory inverterowe. Myślę, chociaż mogę się mylić, że wszystkie pracujące na czynniku R32 są z kompresorem inverterowym. Te na czynniku R410a mogą być w dwóch wersjach.

Musiałbyś trafić leżak magazynowy starszy niż 3 lata by był ON-Off.

Lub PC z indywidualnego importu produkowane na rynki pozaeuropejskie.

Galmet Air Max były jeszcze typu On-Off.

Może dwa lata temu Galmet wprowadził model Prima i te są już na inverterze.

Co do taktowania - to tak sobie myślę, że przy ogrzewaniu podłogowym jeśli PC będzie o 30% do max. 40% mocniejsza niż OZC to jeszcze nie powinno być odczuwalnych problemów z taktowaniem. Tu dużo będzie zależało od grubości wylewki i ilości wody w instalacji.

Edytowane przez Marco36
  • 3 months później...

Nie polecam pomp ciepła firmy Hyundai. Niestety pompa mimo wbudowanego modułu wifi nie posiada aplikacji do jej sterowania. Aplikacja Comfort Home(zresztą słaba) nie jest już dostępna a nowej nie ma. Niby bzdura ale moja pompa ciągle się wyłącza i muszę biegać do kotłowni i ciągle sprawdzać, co się z nią dzieje. Instalator nie jest w stanie nic poradzić. Myślę, że oprogramowanie ma jakiś błąd. Przedstawiciel na Polskę nie odpowiada na wiadomości. Stąd mój negatyw.

Pozdrawiam.