dysk1988 25.08.2023 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Dzień Dobry,buduje garaż wolnostojący. Jestem na etapie wznoszenia fundamentów z pustaków szalunkowych będzie ich 3 poziomy. Mam dość małą działkę i wścibskich sąsiadów dlatego chciałbym ograniczyć pompę i gruszkę do minimalnych przyjazdów. Zastanawiam się, czy nie dałoby się za jednym zamachem zalać tych pustaków i wylać chudziaka. Całość fundamentów mam na około 74cm, chudziak będzie wylewany 30cm od góry.Dlatego pytanie czy mogę przed zalaniem pustaków, pomalować to wszystko dysperbitem a na zewnątrz normalnie położyć styropian i zasypać już sobie to w około? Piasku zasypowego w środku będę miał około 44cm, a potem za jednym zamachem zalać pustaki i wylać chudziaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 25.08.2023 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Jak trzy warstwy możesz zalać razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dysk1988 29.08.2023 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 A czy mogę tego chudziaka zalać betonem B25 jak te pustaki szalunkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 29.08.2023 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 Możesz to zalać za jednym razem, beton i jego proporcje B15 lub B25 nie ma tu znaczenia.Piasek zasypowy przed zalewaniem wypadało by zagęścić, jeśli więc fundamenty wytrzymają tą operację to tym bardziej zalanie betonem.Dla fundamentów o wysokości 74cm wypadało by zrobić jakiś wieniec ze zbrojeniem, pomyśl nad szalunkiem z desek i zbrojeniu choćby z dwóch prętów dookoła.To samo dla płyty podłogowej..... wypadało by dać siatkę zbrojącą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dysk1988 29.08.2023 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 Bardzo dziękuje za odpowiedz, mam jeszcze pytanie czy wkładać jakieś zbrojenie do chudziaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 30.08.2023 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2023 Kolega wyżej napisał, że można dać siatkę zbrojeniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts