matmiak 27.08.2023 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Dzień dobry wszystkim użytkownikom! Od roku posiadam baterię prysznicową z termostatem Rea Lungo, już od jakiegoś czasu chciałem wyczyścić głowicę termostatu, bo kręci się coraz gorzej. Zdjąłem ozdobną manetkę jednak nie mogę wydostać głowicy. Może podpowiecie, mam ją próbować odkręcić kluczem czy tylko na siłę wyciągnąć? Niestety głowica ani drgnie, a nie widzę nigdzie dodatkowych mocowań Zdjęcie głowicy: [ATTACH=CONFIG]466039[/ATTACH] Pozdrawiam i dzięki za potencjalne rady, Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.08.2023 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Sprawdź, czy od spodu nie ma śrubki na imbus (wkręconej tak, że nic nie wystaje). Jak nie ma i widzisz gwint (po zdjęciu nie jestem pewien), to kręć mocniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmiak 27.08.2023 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Cześć,niestety żadnej śrubki imbusowej nie zlokalizowałem (jedynie manetka dekoracyjna była tak przykręcona). Gwintu też nie widzę :/ Może tu będzie lepiej widać. Trzyma się tak mocno, jakby było jeszcze gdzieś przykręcone. ale nie mam pojęcia jak i gdzie. Liczę, że może trafię na kogoś, kto miał do czynienia z firmą Rea. [ATTACH=CONFIG]466042[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.08.2023 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Wrzuć zdjęcie od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmiak 27.08.2023 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Zdjęcie od dołu:[ATTACH=CONFIG]466053[/ATTACH] Zauważyłem, że w nakrętce w środku jest jakby gwint, ale to nie jest do imbusu...[ATTACH=CONFIG]466054[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.08.2023 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) Tu widać gwint (że głowica jest wkręcana) Więc przyzwoita żabka, dobrze złap (żeby nie zjechać ząbków) i wykręcaj.Ciśnienie spuściłeś? Zakręciłeś zawór główny i odkręciłeś zawór w tej baterii? EdytaZaznacz sobie jak jest ustawiona.A ten gwint co zaznaczyłeś to normalnie jest od śrubki, którą jest przykręcona ozdobna gałka. Jak tak pogooglałem, to ta Rea Lungo chyba jej nie ma. To jest tylko na wcisk? Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmiak 27.08.2023 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Ta ozdobna jest na imbus od dołu dokręcana. Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rik_o 13.12.2023 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2023 Ta ozdobna jest na imbus od dołu dokręcana. Dzięki za podpowiedzi Hej i udało Ci się wykręcić tę głowice? Mam podobny problem z podtynkową od Rea, ale widzę że głowica taka sama tu i tu. Jak to wykręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts