tomot79 05.09.2023 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2023 Witam, mam nietypową sytuację, przewymiarowanie budynku powyżej 2% na szerokości. Muszę zejść z ociepleniem z 20 cm na 15 cm, zastępując eps xps-em.Pytanie czy mogę rolety podtynkowe schować kilka cm we wnęce z elki nad oknem. Oczywiście wkleiłbym xps 3 cm lub lepiej, cieńszą taśmę Alu i na to roletę. Zyskałbym z 2-3 cm. Czy będzie to dobrze jeśli chodzi o mostek termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 05.09.2023 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2023 kto to zmierzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekanhaji 24.11.2023 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2023 (edytowane) Obecnie remontuję dom z lat 30. XX wieku, chcę ponownie otynkować itp. Sprawdziłem, że kilka okien z podwójnymi szybami z PCV nie ma nadproży i z tego powodu cegła nad nimi opadła. Spowodowało to wewnętrzne pęknięcia wielu tynków w pokojach z oknami. Zastanawiam się, czy muszę wstawiać nadproża, żeby otynkowanie było tego warte, czy po prostu znowu pękną? Tych nadproży nie było tam od ponad 15 lat i zastanawiam się, czy szkody już zostały wyrządzone router login 192.168.l.l.link/ . Edytowane 27 Listopada 2023 przez lekanhaji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.11.2023 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2023 Obecnie remontuję dom z lat 30. XX wieku, chcę ponownie otynkować itp. Sprawdziłem, że kilka okien z podwójnymi szybami z PCV nie ma nadproży i z tego powodu cegła nad nimi opadła. Spowodowało to wewnętrzne pęknięcia wielu tynków w pokojach z oknami. Zastanawiam się, czy muszę wstawiać nadproża, żeby otynkowanie było tego warte, czy po prostu znowu pękną? Tych nadproży nie było tam od ponad 15 lat i zastanawiam się, czy szkody już zostały wyrządzone. Brzmi ciekawie, może ktoś odpowie. A ja cytuję, bo coś mi się zdaje że post wyleci za kilka dni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts