Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ukrycie częściowe rokety w nadprożu ekce

Recommended Posts

Witam, mam nietypową sytuację, przewymiarowanie budynku powyżej 2% na szerokości. Muszę zejść z ociepleniem z 20 cm na 15 cm, zastępując eps xps-em.

Pytanie czy mogę rolety podtynkowe schować kilka cm we wnęce z elki nad oknem. Oczywiście wkleiłbym xps 3 cm lub lepiej, cieńszą taśmę Alu i na to roletę. Zyskałbym z 2-3 cm. Czy będzie to dobrze jeśli chodzi o mostek termiczny.

• 2 months później...
Obecnie remontuję dom z lat 30. XX wieku, chcę ponownie otynkować itp. Sprawdziłem, że kilka okien z podwójnymi szybami z PCV nie ma nadproży i z tego powodu cegła nad nimi opadła. Spowodowało to wewnętrzne pęknięcia wielu tynków w pokojach z oknami. Zastanawiam się, czy muszę wstawiać nadproża, żeby otynkowanie było tego warte, czy po prostu znowu pękną? Tych nadproży nie było tam od ponad 15 lat i zastanawiam się, czy szkody już zostały wyrządzone router login 192.168.l.l.link/ . Edytowane przez lekanhaji

Obecnie remontuję dom z lat 30. XX wieku, chcę ponownie otynkować itp. Sprawdziłem, że kilka okien z podwójnymi szybami z PCV nie ma nadproży i z tego powodu cegła nad nimi opadła. Spowodowało to wewnętrzne pęknięcia wielu tynków w pokojach z oknami. Zastanawiam się, czy muszę wstawiać nadproża, żeby otynkowanie było tego warte, czy po prostu znowu pękną? Tych nadproży nie było tam od ponad 15 lat i zastanawiam się, czy szkody już zostały wyrządzone.

Brzmi ciekawie, może ktoś odpowie. A ja cytuję, bo coś mi się zdaje że post wyleci za kilka dni..