dawideo 14.09.2023 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2023 WitamJestem w trakcie remontu balkonu. I mam putanie.Otóż 3 tygodnie temu wykonałem jastrych 6 cm ze spadkiem (który dociska styropian). Dzięki ładnej pogodzie pięknie sechł. Jutro chciałem kłaść hydroizolację typu Cerasit CR 166 lub coś podobnego. Niestety dzisiejszej nocy była krótka ulewa. I teraz pytanie, czy mogę jutro kłaść tą hydroizolację (jest paroprzepuszczalna), czy też lepiej się wstrzymać i musi wyschnąć (muszę wtedy zabezpieczyć balkon przed kolejnymi deszczami).Chciałbym też w sobotę/poniedziałek położyć gres. Czy wtedy ewentualna wilgoć miałaby ujście np. przez fugi (planuję 4mm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.09.2023 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2023 Musi wyschnąć. Paro przepuszczalność jest ale dla wilgoci szczątkowych a nie typowo namokniętej wylewki.Poczekać ze dwa pogodne dni aż wyschnie a następnie położyć hydroizolację.Następnie po położeniu płytek nie fugować tylko odczekać aż klej wyschnie zabezpieczając powierzchnię przynajmniej przez pierwsze 12 h.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts