nieogarniam 17.09.2023 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2023 Panowe , ile powinno byc egzemplarzy projektu od architekta? 3 szt - proj zagodpo. ddziałki razem z proej . architektnoniczno budowlnym z czego 2 szt zabarł urząd.oraz 2 sztuki proj. technicznego.- jeden ezglemparz idzie do nadzoru budowlanego? Co z projektem podstemplowanym przez urzad? Co daje sie kierownikowi i budolwancowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adiš1719517701 18.09.2023 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2023 U mnie oryginal do kierownika , dla wykonawcow porob kopie bo napewno nie wroca do Ciebie w najlepszym stanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 18.09.2023 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2023 - " W przypadku sporządzenia projektu zagospodarowania działki lub terenu oraz projektu architektoniczno-budowlanego w postaci papierowej zatwierdzeniu podlegają po trzy egzemplarze tych projektów, z których jeden egzemplarz przeznaczony jest dla inwestora, jeden egzemplarz dla organu zatwierdzającego projekt oraz jeden egzemplarz dla właściwego organu nadzoru budowlanego. "- Projekt Techniczny ( w wersji papierowej ) - tu mam dylemat, bo nie znalazłem jednoznacznej odp. dot. ilości egzemplarzy PT, ale skoro PT stanowi integralną część Projektu Budowlanego ( choć nie podlega zatwierdzeniu przez Urząd ) to moim zdaniem też powinny być 3 egzemplarze papierowe.- osobiście ( opracowując jakikolwiek Projekt Budowlany ) takich dylematów nie mam, ponieważ " wydaję " projekt w dopuszczonej wersji cyfrowej ! a przy okazji oszczędzam papier / drukowanie / scalanie dokumentacji / jej oprawę w X egzemplarzach / dojazdy - przejazdy po pieczątkę projektanta branżowego / .... itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 21.09.2023 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2023 Co daje sie kierownikowi i budolwancowi? Ja dawałem budowlańcom własne robione wydruki po kilka kartek do roboty na dany tydzień czy zakres prac. Np. jak robili strop to dostali 2 kartki z wydrukiem zbrojenia i wymiarów. Opieczętowanych i oprawionych projektów nigdy nie dostali do ręki na placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts