Jan kowalski123 04.10.2023 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Witam. Buduje dom systemem gospodarczym, jestem na etapie zbrojenia stropu I mam pytanie dotyczace kominow wentylacyjnych (kierownik budowy w szpitalu I nie mam sie kogo poradzic) otoz po rozmowie z architektem dowiedzialem sie ze kominy wentylacyjne w kuchni w salonie I kotlowni mam dopiero od stropu. Pytanie jest takie Jak to sie wykonuje? Czy zaszalowac I zostawic miejsce na kominy w stropie? Tylko Jak one potem Maja byc montowane? Przeciez nie beda wisiec w powietrzu a poza tym kratki w sufitach? Chyba ze sie obnizyc zeby kratka byla od Boku ale co potem czy to zabudowac? Prosze o porade. Jesli trzeba moge doslac rysunki. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 04.10.2023 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Wszystko zależy od projektu, czy murowane od poziomu zero, czy inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.10.2023 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Witam. Buduje dom systemem gospodarczym, jestem na etapie zbrojenia stropu I mam pytanie dotyczace kominow wentylacyjnych Zrób rekuperację. To się opłaca. https://forum.muratordom.pl/entry.php?132520 A jak się uprzesz na WG - sprawdź dokładnie projekt zbrojenia stropu. I anemostat w suficie to nic niezwykłego i w niczym nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieogarniam 05.10.2023 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2023 2-3 pustaki ponizej stropu , zamiast pustaka dasjesdz pustak wentylacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts