tomot79 07.10.2023 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2023 Witam, czekam na wieźbę która pocieta jest w cnc. Otrzymałem rysunek, rzuty konstrukcji dachu. 2 x murłata i 2 płatew są w 2 częściach każda z nich ( krótsza część to ok 1/3 długości, dłuższa 2/3 długości) Murłaty i płatew mają łącznie 13 m każda. Czy to normalna praktyka. Dach jest krokwiowo jętkowy, bez słupów, wieniec na wysokości 1,2 szpilki co 1,6m, yrzpienie w scianach kokankowych po 6 na każdej ściance. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.10.2023 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2023 Belki drewniane dzieli się na mniejsze długości.Szpilki co 1,6 m to dosyć rzadko.Jaka jest średnica tych szpilek, jak są kotwione do wieńca i jaki masz murłaty?Masz rysunki z detalami połączeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 08.10.2023 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Szpilki fi 16, ale jak były montowane to nie wiem, na pewno wiązanexdo zbrojenia wieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.10.2023 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Podział to normalna rzecz. Sposób łączenia murłaty na wieńcu nie ma znaczenia bo jest ciągłość podparcia natomiast sposób łączenia płatwi jest istotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keronbwan 16.01.2024 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2024 (edytowane) Projektuję szopę parkingową, w której odstęp między kolumnami wynosi 5 m. Nachylenie dachu wynosi 5 stopni. Pokrycie dachowe podparte jest płatwiami rozpiętymi pomiędzy dwoma słupami. Zaobserwowałem, że rury i rurki są używane jako płatwie w przypadku małych rozpiętości. Ale czy w przypadku rozpiętości 5 m przekrój prostokątny/kwadratowy jest możliwym wyborem jako płatwie https://19216801.onl/ https://routerlogin.uno/ ? Edytowane 19 Stycznia 2024 przez keronbwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts