gawel 09.10.2023 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Nie jest to taki typowy korytarz. Tylko centralna część mieszkania Prosił bym o odpowiedź czy ten kaisai sie sprawdzi tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 09.10.2023 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2023 (edytowane) Nie jest to taki typowy korytarz. Tylko centralna część mieszkania Prosił bym o odpowiedź czy ten kaisai sie sprawdzi Ale po co ta dyskusja.? Ty już to zamówiłeś te "HOTy" a teraz trujesz "Czy się sprawdzi?" I mało tego, zapłaciłeś za KAISAIA 5000 zł !!! A to już dramatyczna pomyłka Edytowane 9 Października 2023 przez swierol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.10.2023 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Ale po co ta dyskusja.? Ty już to zamówiłeś te "HOTy" a teraz trujesz "Czy się sprawdzi?" I mało tego, zapłaciłeś za KAISAIA 5000 zł !!! A to już dramatyczna pomyłka Czemu może były jakieś usługi dodatkowe, za 2000 w stosunku do 3000 jakie kaisai jest wart to boję się pomyśleć co to było i ile razy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ohotomen 09.10.2023 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Przepraszam bardzo ale klimatyzacja sama bez montażu kosztuje 3500zl najtaniej jaka znalazłem to za 3100zl za montaż wychodzi 1600-1900zl. Jestem tego świadom że trochę dużo wzięli za montaż, lecz już kiedyś montowali mi klimę na firmie i jestem ich pewien że zrobią mi to estetycznie itd. Miałem 4 klimy montowane na firmie każda u innego instalatora. Ci zrobili naprawdę super. Pozatym montaż nie prosty przez ścianę tylko 8 metrów od jednostki zewnetrznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.10.2023 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Przepraszam bardzo ale klimatyzacja sama bez montażu kosztuje 3500zl Tu masz za 3100 zł z montażem (i jeszcze nawilżacz w gratisie). https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-domu/klimatyzatory-scienne/klimatyzator-split-pompa-ciepla-powietrze-powietrze-finlux-solo-fn-ac1s12wh-z-usluga-montazu?utm_medium=linktxt&utm_campaign=10.2023&utm_source=fCAdkEcDcq&utm_content=3129955 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ohotomen 09.10.2023 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2023 W tej chwili mam jedną jednostek już zamontowana z druga się wstrzymałem z powodu że chciałbym zobaczyć jak ta jednostka będzie pracować. Pierwsze wrażenie bardzo dobre. Wybrałem go dla tego że ma dobre parametry( wiadomo papier) ale zawsze coś, posiada zawor rozprezny eev, ma 2 rzędowa jednostkę zewnętrzna.Jak by strasznie dużo prądu pobierał lub nie dawal rady to droga jednostkę zamontuje jakąś japońską. Pytanie ponieważ w aplikacji jest możliwość ustawienia tygodniowego ustawić go żeby się w nocy wyłączała lub zmniejszała tempersture np. Do 18 stopni czy nie ma sensu lepiej grzać cały czas na jednakowej temperaturze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 10.10.2023 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Nie ma sensu obniżania temperatury, dlatego że samo ustawienie jest mało precyzyjne ze względu na histerezę. W nocy temp i tak sama spadnie przy podwymiarowym klimatyzatorze. Ciężko będzie mu podwyższać tem zwłaszcza przy częstych defrostach jak będzie mokro na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 10.10.2023 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 W tej chwili mam jedną jednostek już zamontowana z druga się wstrzymałem z powodu że chciałbym zobaczyć jak ta jednostka będzie pracować. Pierwsze wrażenie bardzo dobre. Wybrałem go dla tego że ma dobre parametry( wiadomo papier) ale zawsze coś, posiada zawor rozprezny eev, ma 2 rzędowa jednostkę zewnętrzna. Jak by strasznie dużo prądu pobierał lub nie dawal rady to droga jednostkę zamontuje jakąś japońską. Pytanie ponieważ w aplikacji jest możliwość ustawienia tygodniowego ustawić go żeby się w nocy wyłączała lub zmniejszała tempersture np. Do 18 stopni czy nie ma sensu lepiej grzać cały czas na jednakowej temperaturze? Gree amber prestige ma zawór eev ma też podwójną sprężarkę ma też potrójny wymiennik i działa do minus 30 stopni mając wtedy jeszcze 80 proc mocy to samo jej klon czyli innova titanium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 12.10.2023 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Gree amber prestige ma zawór eev ma też podwójną sprężarkę ma też potrójny wymiennik i działa do minus 30 stopni mając wtedy jeszcze 80 proc mocy to samo jej klon czyli innova titanium. I w katalogach wypisuje bzdury dotyczace zużycia energii co zostało już nie raz opisywane na tym forum. Kosztuje kupę hajsu i nie wiele sobą reprezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 12.10.2023 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2023 I w katalogach wypisuje bzdury dotyczace zużycia energii co zostało już nie raz opisywane na tym forum. Kosztuje kupę hajsu i nie wiele sobą reprezentuje. Ja mam z niego zrobioną pompę ciepła i jak były te chłodniejsze dni to nią grzałem i zjadała 8-9 kw dobowo łącznie z grzaniem CWU a ogrzewam 130 m2 z hakiem to dużo wg ciebie , dodam że w domu 24 stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts