tomot79 08.10.2023 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Witam mam dach w projekcie bez deskowania- krokwie, jetki, membrana, łaty i kontrłaty. Chciałbym nadbitkę, ale czy mogę ją zamówić do takiego dachu bez deskowania. Czy deskowanie jest wymagane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 08.10.2023 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Nadbitka musi być zlicowana z krokwiami lub łaty na odcinku nadbitki muszą mieć zmniejszony przekrój. Ja mam nadbitkę i dach deskowany. Deski calówki, deski na pióro-wpust 20mm, między łate a nadbitkę położyli paski gumowych dystansów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.10.2023 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Są trzy rozwiązania:- podcięte krokwie na szerokości podbitki o grubość nadbitki (bardzo niekorzystne rozwiązanie w przypadku dużego okapu),- grubość kontrłaty na nadbitce 25 mm a dalej na krokwiach grubość kontrały = 25 mm + grubość nadbitki,- poza nadbitką nadbić krokwie nakładką grubości nadbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts