janoszu 12.10.2023 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Dzień dobryKupiłem dom w stanie surowym zamkniętym, parter, blisko 110m2Chcę zapytać Was o orientacyjny koszt doprowadzenia takiej powierzchni do stanu deweloperskiego, nie mam ścian działowych, także posadzki nie są wylane, od czego zacząć przy gołych murach? Z góry Dzięki bardzo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 16.10.2023 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2023 300-400 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 17.10.2023 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Zacząć od ścianek działowych... potem okna a potem instalacje. To ile to bedzie kosztowac do stanu deweloperskiego to zależy od tego co tam bedziesz montował - głwonie jakie i ile okien i jaki sposob ogrzewania - sama PC z podłogówką to bedzie ponad 50tyś. Tak srednio musisz liczyc 200-300tyś. No chyba że dom z plaskim dachem i nie ma skosow to sporo oszczedzasz na wykonczeniu piętra. Edit - widzę że okna już raczej są więc pewnie z 40-50tys mozesz odliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 17.10.2023 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Ściany działowe, elektryka, tynki to na początek. Potem hydraulika i ogrzewanie. Ile? Wszystko zależy ile pracy własnej bo fachury się cenią jak za zboże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts