Kaizen 31.10.2023 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2023 Będę miał wodę z wodociągu północnego, który dostarcza wodę także do Wawy. Z ciekawostek podam fakt, że przed skażeniem bakteriologicznym w pierwszej kolejności informują małże. Lepsze niż najbardziej skomplikowany komputer https://mpwik.com.pl/view/malze-i-ryby-testerami-wody&i=678 No to gratulacje, bo wodociągi w Ząbkach poszczególne ujęcia badają tak z raz na dwa miesiące. A co do małży - klik One wykrywają zanieczyszczenia chemiczne (np. nawozy, pestycydy, metale ciężkie). Z bakteriami żyją za pan brat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 01.11.2023 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2023 Wodę bada się w ścisłe określonych odstępach czasu i są na to przepisy. Jeżeli gmina/miasto tego nie przestrzega, ktoś może pójść za to do kryminału, nikt tego nie ryzykuje!Ponadto po wszelkich naprawach, konserwacjach etc przeprowadza się badania wody, o ile tego wymaga sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.11.2023 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2023 Wodę bada się w ścisłe określonych odstępach czasu i są na to przepisy. Owszem. "nie rzadziej niż raz na trzy miesiące". Rozpoznawałem temat jak "moje" wodociągi wykryły coli. Okazało się, że od prawie dwóch miesięcy mogłem myć się (włącznie z zębami) w wodzie z bakteriami (na pitną mam osmozę, więc w pitnej jej nie miałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts