Densewe 17.10.2023 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2023 (edytowane) Od dobrych paru miesięcy jestem zalewana mailami przez pewnego operatora komórkowego. Z którym nie mam i nigdy nie miałam NIC wspólnego. Są to maile dotyczące przeniesienia numeru. Zgłaszałam sprawę do operatora, prosząc wielokrotnie o usunięcie/zablokowanie spamu słanego ciurkiem na mój adres email, ale oni twierdzą, że już to uczynili. Twierdzą, że jakiś klient podał ten adres. Maile płyną jednak do mnie nadal. Nie mam pojęcia kto i kiedy i dlaczego mógł podać mój adres email. Nawet jeśli raz komuś zdarzyla się taka pomyłka, dlaczego maile w stylu "Cieszymy się, że wkrótce do nas dołączysz" dostaję od tylu miesięcy kilka razy dziennie!!! Mam już tego dość. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Gdzie mogę to zgłosić? Czy może być to naruszenie dóbr osobistych? Edytowane 20 Grudnia 2023 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.10.2023 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Od dobrych paru miesięcy jestem zalewana mailami przez pewnego operatora komórkowego. Z którym nie mam i nigdy nie miałam NIC wspólnego. Są to maile dotyczące przeniesienia numeru. Zgłaszałam sprawę do operatora, prosząc wielokrotnie o usunięcie/zablokowanie spamu słanego ciurkiem na mój adres email, ale oni twierdzą, że już to uczynili. Twierdzą, że jakiś klient podał ten adres. Maile płyną jednak do mnie nadal. Nie mam pojęcia kto i kiedy i dlaczego mógł podać mój adres email. Nawet jeśli raz komuś zdarzyla się taka pomyłka, dlaczego maile w stylu "Cieszymy się, że wkrótce do nas dołączysz" dostaję od tylu miesięcy kilka razy dziennie!!! Mam już tego dość. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Gdzie mogę to zgłosić? Nie mozesz ustawić blokady na skrzynce odbiorczej, jako SPAM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 17.10.2023 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Zgłoś sprawę do UOKiK'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piecja 31.01.2024 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia Jezu co to za problem zaznaczyć wiadomość jako spam i już więcej nie przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 31.01.2024 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia Nie odpisujcie trollowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts