wiolanta11 17.10.2023 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Witajcie. Prosze o opisanie tych którzy się na tym znają- jak w temacie czyli JAK POPRAWNIE OBROBIC BALKON? Jest sobie balkon zbrojony,albo taki nad wykuszem i jak teraz sie po kolei za niego wziąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 17.10.2023 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Wiolanta 11........ nie wiem jak mam opisać osoby które się znają na balkonach. Mogę tylko opisać po kolei prace lub czynności które musisz wykonać aby mieć szczelny balkon.Rozumiem że istnieje żelbetowa płyta balkonowa.Jaki typ okładziny ma być na balkonie>Czy istnieje lub będzie istnieć jakiekolwiek odprowadzanie wody opadowej z płyty balkonu.Jak i gdzie jest zamontowana lub będzie montowana balustrada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benek161 17.10.2023 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Ja mam tak:płyta żelbetowawarstwa ocieplenia (u mnie 7cm)wylewka betonowa ze spadkiem 2 stopnieprofile okapowena nie taśma uszczelniającana wszystko mikrozaprawa uszczelniająca + folia w płyniepłytkipod spodem i na boku ociepleniebarierki przykręcane do bokuSą gotowe systemy, na stronach producenta masz wszystko rozrysowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolanta11 17.10.2023 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Wiolanta 11........ nie wiem jak mam opisać osoby które się znają na balkonach. Mogę tylko opisać po kolei prace lub czynności które musisz wykonać aby mieć szczelny balkon. Rozumiem że istnieje żelbetowa płyta balkonowa. Jaki typ okładziny ma być na balkonie> Czy istnieje lub będzie istnieć jakiekolwiek odprowadzanie wody opadowej z płyty balkonu. Jak i gdzie jest zamontowana lub będzie montowana balustrada. Na balkonie będą płytki, chyba ze jakimś cudem wyjdziemy z wysokosciami i uda się zrobić balkon wentylowany. Jeśli chodzi o odprowadzenie wody,jeśli jest to potrzebne to wykonamy. A balustradę wolałabym w płycie, chyba że istnieje duże ryzyko zawilgocenia to z tego będę musiała zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.10.2023 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2023 Jeśli na balkonie będzie ceramika to warstwy opisywane wyżej w konkurencyjnym wpisie są prawidłowe. Balustrada montowana do płyty od góry zawsze stwarza większe ryzyko ale przy dobrze wykonanej pracy nie ma z tym żadnego problemu.Idzie zima więc na gołą płytę żelbetową najlepiej od razu wykonać izolację z papy termozgrzewalnej lub zwykłej, wiosną można przystąpić do wykonania ocieplenia, wylewki dociskowej ze spadkiem. Reszta jest uzależniona od postępu prac na elewacji czyli ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolanta11 19.10.2023 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Jeśli na balkonie będzie ceramika to warstwy opisywane wyżej w konkurencyjnym wpisie są prawidłowe. Balustrada montowana do płyty od góry zawsze stwarza większe ryzyko ale przy dobrze wykonanej pracy nie ma z tym żadnego problemu. Idzie zima więc na gołą płytę żelbetową najlepiej od razu wykonać izolację z papy termozgrzewalnej lub zwykłej, wiosną można przystąpić do wykonania ocieplenia, wylewki dociskowej ze spadkiem. Reszta jest uzależniona od postępu prac na elewacji czyli ocieplenia. To chyba idziemy w dobrym kierunku Na balkon zostały położone dwie warstwy powłoki bitumicznej BOTAMENT 92, na to zamiast papy położony został lepik na gorąco łącznie z wyjściem 15centymetrowym na scianę, następnie położony jest styropian 10cm (eps100) i będzie 5 cm wylewki (czy nie za mało?). Zostaje nam 5 cm na balkon wentylowany,więc na wylewkę pojdzie membrana EPDM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 19.10.2023 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 5cm wystarczy. Raczej musi bo 5 cm na okładzinę wentylowaną z czego możliwe że 3cm zajmą płyty to trochę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts