Czerwcowanuta 24.10.2023 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Dzień dobry. Mam do Was pytanie odnośnie mojego przedpokoju w nowo kupionym mieszkaniu. Zaraz przy wejściu do mieszkania mam do zagospodarowania powierzchnię o wymiarach 150cm x 180cm. Czy na takiej powierzchni da się zrobić funkcjonalną garderobę? Ktoś mi podpowiada zrobienie ścianki z karton gipsu i zamontowanie przesuwnych drzwi, a w środku zamontowanie chociażby Boaxela z Ikei. Wstępna wycena zabudowy z płyt przez stolarza na kilkanaście tysięcy złotych mnie załamała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.10.2023 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2023 taniej wyjdzie po prostu wstawić szafy. Przy okazji będziesz miała wygodną przestrzeń na przebranie się a nie wąski korytarzyk z ciasną garderobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czerwcowanuta 24.10.2023 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Przesyłam plan przedpokoju. U dołu jest wejście do mieszkania. Szafy są bezpieczniejsze, ale garderoba dałaby efekt WOW . Dzięki Elfir. [ATTACH=CONFIG]466718[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czerwcowanuta 24.10.2023 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2023 W tym miejscu - w prawym dolnym rogu - poprzedni właściciel zrobił szafę narożną. Tylko że jest kompletnie niefunkcjonalna. Nie można dostać się do rogu, ubranie trzeba popychać na drążku, a górna półka w rogu pod sufitem jest kompletnie nieużyteczna. Co byście zaproponowali na jak najlepsze wykorzystanie tego miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.10.2023 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2023 (edytowane) nie robiła by efektu wow- zrobiłaby ci wąską kichę w której nawet nie ma jak zdjąć kurtki czy butów bez obijania się o ściany. Dolne drzwi - najlepiej byłoby je odwrócić aby otwierały się na ścianę. Ale pewnie juz wszystko jest docelowo zrobione? Szafa mogłaby się składać z wąskich półek (na buty) 40 cm na ścianie 150 cm i normalnej, głębokiej szafy na ścianie 180 cm tutaj inspiracja: Edytowane 24 Października 2023 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czerwcowanuta 24.10.2023 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Co do drzwi na dole - są to wejściowe do mieszkania. Mamy je dopiero wymienić, ale spółdzielnia wymaga by tak właśnie się otwierały. Ta szafa Elfir jest inspirująca. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.10.2023 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Co do drzwi na dole - są to wejściowe do mieszkania. Mamy je dopiero wymienić, ale spółdzielnia wymaga by tak właśnie się otwierały. Ta szafa Elfir jest inspirująca. Dzięki. Szkoda, ze się upierają, sposób otwierania jest idiotyczny, bo wchodzi się w ścianę zamiast w przestrzeń przedpokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K2DKonrad 07.12.2023 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Patologia, że nie można tych drzwi obrócić Moim zdaniem taka szafa na wymiar na całą ścianę jest dużo lepszą opcją niż ta garderoba za miliony monet, która zrobi ci wąski korytarzyk z przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts