Karol2505 29.10.2023 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2023 (edytowane) Witam, na początek chciałem się przywitać mam taki problem z zestawem podtynkowym że cieknie pod miską kupiłem dwa zestawy jeden na dole drugi na górze jeden jest okej a na drugim cieknie odkręciłem miskę wydaje mi się że tam jest wszystko okej ale na zdjęciu widać gdzie stoi woda i podcieka od dołu nie wiem co to może być proszę o pomoc [ATTACH=CONFIG]466789[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]466787[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]466788[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]466786[/ATTACH] Edytowane 29 Października 2023 przez Karol2505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 29.10.2023 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2023 (edytowane) Uszczelka nie wchodzi na wymaganą głębokość do wyjścia muszli lub wchodzi krzywo. Przeczyścić jedno i drugie, a następnie posmarować uszczelkę oraz wyjście muszli wazeliną techniczną tak by warstwa poślizgowa nie pozwalała na podwijanie lub krzywe umiejscowienie uszczelki. Po zamontowaniu testować. Jeśli to nie przyniesie efektów to powodem jest za mała głębokość.Położyć na muszli poziomicę lub deskę i zmierzyć głębokość rury z uszczelką jaka powinna być a następnie dostosować wyjście ze ściany. Możliwe że rura wypadła lub poluzowała się w uchwycie stelarza i cofa się przy montowaniu muszli i nie wchodzi na głębokość do jej króćca. Edytowane 29 Października 2023 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts