Czerwcowanuta 05.11.2023 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 Dzień dobry,Mam mieszkanie w bloku z lat 90-tych, a co za tym idzie rury do kaloryfera są widoczne z boku ściany. Chciałabym w salonie ukryć te rury za zasłonami. Długość tej ściany z oknem balkonowym to około 450 cm. Na co się zdecydować - karnisze czy szyny. Powiem szczerze - nigdy nie miałam do czynienia z szynami, nie wiem np. czy wygodne jest na nich zawieszanie firan i zasłon, czy można na nich zaczepić normalne żabki czy coś innego itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 05.11.2023 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 Te rury grzeją pokój. Jeśli je przykryjesz razem z kaloryferem, który posiada podzielnik odparowujący to nieszczęście na rachunkach gotowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czerwcowanuta 05.11.2023 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 Ok, rozumiem Twój punkt widzenia. Powiedzmy, że w sezonie grzewczym, kiedy będę sama w mieszkaniu będę te zasłony odsuwać, by nie zasłaniały ani rur ani kaloryfera. Chciałabym, aby ta ściana z oknem balkonowym robiła wrażenie na gościach - na mnie nie musi;). No i biorę pod uwagę też fakt, że jeśli chciałabym to mieszkanie kiedyś sprzedać, to ładna oprawa okna będzie dodatkowym plusem. Tylko co lepiej się sprawdzi na tak długiej ścianie - karnisz czy szyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.11.2023 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 szyna z maskownicaKarnisze trzeba by łaczyć, więc firany byłyby sztukowane zamiast jednego długiego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czerwcowanuta 06.11.2023 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Dzięki Elfir. Czy jest jakiś udźwig tych szyn? Bo podobno nie każdy materiał się do nich nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.11.2023 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Dzięki Elfir. Czy jest jakiś udźwig tych szyn? Bo podobno nie każdy materiał się do nich nadaje? aksamitnych zasłon z falbanami to chyba nie udźwigną, ale normalne zasłony bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K2DKonrad 07.12.2023 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Również uważam, że szyny to lepsze rozwiązanie. A co do zasłon - nawet w jysk czy OBI znajdziesz zasłony do zamaskowania rur, które mało ważą i się ładnie prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 09.12.2023 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 Dzień dobry, Mam mieszkanie w bloku z lat 90-tych, a co za tym idzie rury do kaloryfera są widoczne z boku ściany. Chciałabym w salonie ukryć te rury za zasłonami. Długość tej ściany z oknem balkonowym to około 450 cm. Na co się zdecydować - karnisze czy szyny. Sufit równy? Jeśli nie, to szyny mogą wyglądać nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Pijowczyk 02.01.2024 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia lepsze będą szyny w pokoju do firan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts