VCG 12.11.2023 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2023 Bojler będzie służył do prysznica, zlewozmywaka, umywalki. 3 osoby będą użytkować. Myślimy nad takim Atlantic Vertigo 80. Ma on pojemność 65litrów - czy to odpowiednio na to co chcemy? Nie chcemy żeby w kółko się włączał to może potrzeba 80litrów?Spotkaliście się z tą firmą w ogóle? Może jakiś inny dobry producent w podobnej półce cenowej? Jaka moc grzałki powinna być żeby to efektywnie działało przy takich pojemnościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 12.11.2023 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2023 U mnie rodzina 2+1 i mamy bojlerek 50L z grzałką 1500W , wody nie brakło nigdy bo przy takiej pojemności zanim wyjdziesz z wanny już jest nagrzana . Oczywiście jak chcecie się kąpać szybko jeden pod drugim i lać pełną wannę może być problem. Najlepszy będzie taki co ma dobrą izolację ( małe straty ) i jak najmocniejszą grzałkę . Ja kupiłem tani za 450zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VCG 12.11.2023 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2023 U mnie rodzina 2+1 i mamy bojlerek 50L z grzałką 1500W , wody nie brakło nigdy bo przy takiej pojemności zanim wyjdziesz z wanny już jest nagrzana . Dziękuję! Atlantic posiada dwie komory i dwie grzałki (1250 i 1000). Ciekawi mnie jak się sprawdza takie rozwiązanie. Może ktoś to wie? Zastanawiam się też, czy rzeczywiście WiFi może się przydać jeśli na codzień będziemy się znajdować w pobliżu bojlera. Niestety Atlantic Vertigo 80 Silver występuje jedynie w wersji WiFi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts