rm-rf 23.11.2023 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Cześć.Nadal walczę z wentylacją kanalizacji.Problem jest taki, że podczas wiatrów zaczyna mi śmierdzieć w łazience.Na pionie kanalizacji na dachu mam założoną wywiewkę, do komina szamba mam drugą rurę, która ma odpowietrzać szambo.Spróbowałem zlokalizować odór i czuję go z otworów technicznych geberitu pod muszlą, niestety nie mogę tam zajrzeć bo wszystko jest zabudowane. Hydraulik zdemontował i zamontował ponownie geberit niestety bez poprawy. Gdy wiatru nie ma to wszystko jest ok. Podejrzewam, że może być to wina jakiegoś mikropekniecia na rurze bądź podwiniętej uszczelki. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Być może jakaś blokada ciągu wstecznego na tej rurze by pomogła? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.11.2023 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2023 Podwinięta/brak uszczelka na pionie lub na odejściu do muszli jeszcze na rurach pcv110, czyli zdejmowanie muszli nie pomoże. Ewentulanie kamerka i obejrzyj wszystkie kolejne polączenia w/w rur od zewnątrz. Będzie minimalnie wilgoć, małe krople wody, jak mgiełka. Dostepne złącza owiń pojedynczą warstwą ręcznika papierowego - będzie plama wilgoci. Raczej hydraulicy dali du.y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts