Jenny Blue 25.11.2023 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2023 Dzień dobry. Proszę o pomoc co zrobić w takiej sytuacji jak w tytule? Wczoraj przeczytałam cały wątek dotyczący smrodu ze ścian, ale to w wiekszości były opisy róznego rodzaju odorów już po POMALOWANIU (octowy albo coś jak kocie siki).. U mnie jest inna sytuacja - fachowcy w czwartek położyli gładź w całym pokoju, wczoraj miało to schnąć i dzisiaj mieli przyjść zacierać.Już w czwartek po ich wyjściu zaczął do mnie dolatywać jakiś dziwny zapach. Skojarzyło mi się to ze zdechłą myszą. Syn okreslił to jako zapach 10 - dniowych uzywanych skarpet Odwołalam na dziś fachowców. CzycCzekać aż to porządnie wyschnie? Jest szansa,że ten zapach zniknie? Ewidentnie smród wydziela sie ze sćian, w każdym miejscu gdzie sie przyłozy nos jest to bardzo wyczuwalne. Użyte były te 3 materiały (zostały opakowania), nie wiem w jakiej kolejności, bo z fachowcami się od tej pory nie widziałam. - Gipsar start & finish masa szpachlowa Atlasu, Snieżka grunt uniwersalny Akryl -Putz oraz jest jeszcze opakowanie gładzi szpachlowej w wiaderku Master. Wcześniej robili sufit podwieszany GK, jest już gotowy do pomalowania i wszystko było i jest z nim ok (żadnych odorów). Co robić? Czy mam w poniedziałek mówić fachowcom, że mają zedrzeć tą śmierdzącą warstwę? Z takim smrodem pokój będzie nie do użytku, mało tego woni to na pół domu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.11.2023 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2023 Zawołaj fachowców i zapytaj dlaczego śmierdzi ich dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2023 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2023 Snieżka grunt uniwersalny - chyba to najczęściej było obwiniane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jenny Blue 25.11.2023 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2023 Snieżka grunt uniwersalny - chyba to najczęściej było obwiniane Dziękuję. Też mam takie podejrzenia po lekturze innego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jenny Blue 25.11.2023 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2023 (edytowane) A w ogóle sprawdzam teraz dokładnie opakowania i na opakowaniu gruntu Snieżki nie ma nigdzie daty ani wazności,ani produkcji, choć na ich stronie pisze, że data ważności 12 m od daty produkcji. Na gładzi Atlasa data ok. Wiaderko Master w ogóle nie było otwierane,więc jest teraz poza podejrzeniami. Ciekawe w takim razie czy fachowcy nie przywieżli jakiegos swojego zleżałego gruntu, co im został z innej budowy...(usunęli jakoś datę i mysleli, że to przejdzie?) Edytowane 25 Listopada 2023 przez Jenny Blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 25.11.2023 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2023 jeśli masz opakowanie gruntu, to powąchaj czy stamtąd zalatuje? jprdl, żeby o tym światu pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jenny Blue 25.11.2023 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2023 jeśli masz opakowanie gruntu, to powąchaj czy stamtąd zalatuje? jprdl, żeby o tym światu pisać. A co w tym dziwnego? Ludzie tu szukają rozwiązania różnych problemów związanych z budową. Jak ci nie pasuje to nie czytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 26.11.2023 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 A co w tym dziwnego? Ludzie tu szukają rozwiązania różnych problemów związanych z budową. Jak ci nie pasuje to nie czytaj. Czytam, bo to dziwne. Masz w ręku opakowanie i brak ci pomysłu co z tym zrobić. Chociaż, już przestaje być dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jenny Blue 26.11.2023 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 Czytam, bo to dziwne. Masz w ręku opakowanie i brak ci pomysłu co z tym zrobić. Chociaż, już przestaje być dziwne. Z opakowań nie śmierdzi. To chyba oczywiste. Pierwsza rzecz, którą robiłam to wąchałam wnętrza opakowań. Jak nie masz pomysłu, co zrobić to się przynajmniej hejtersko nie wcinaj w dyskusję PANIE MĄDRALIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 26.11.2023 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 to nie jest oczywiste, bo jak płyn gruntujący gnije, to śmierdzi również w opakowaniu, ale to tobie śmierdzi, więc co mi po tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts