oserot 28.11.2023 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2023 (edytowane) Mam taki problem w mieszkaniu - spod okna było czuć, że lekko wlatuje powietrze. Majster stwierdził, że jak przyjdzie podłoga, to problemu nie będzie. Podłoga już jest, jednak teraz jest bardzo zimno w pokoju, a podłoga przy oknie (fragment zaznaczony) jest też zimna, dużo zimniejsza niż w innych pomieszczeniach. Co teraz można z tym zrobić? Podłoga weszła pod ościeżnice okienną, tak że z chyba jak już to odciąć 2 cm, uszczelnić (ale czym?) i włożyć tam listwę przypodłogową? Jest to budynek 17 piętrowy, nowe budownictwo. W innych pokojach tego problemu nie mam [ATTACH=CONFIG]467163[/ATTACH] Edytowane 28 Listopada 2023 przez oserot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.11.2023 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2023 zgłosić w ramach reklamacji nieprawidłowo osadzone okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oserot 30.11.2023 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Pływająca. Okazujue się, że niektórzy inni mieszkancy też mają podobny problem.. Tak to wygląda u jednego z nich: Ogólnie to nie jest jakiś "no-name" deweloper, tylko jeden z większych, a budynek ma prawie 400 mieszkań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo75 07.12.2023 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Mam taki problem w mieszkaniu - spod okna było czuć, że lekko wlatuje powietrze. Majster stwierdził, że jak przyjdzie podłoga, to problemu nie będzie. Podłoga już jest, jednak teraz jest bardzo zimno w pokoju, a podłoga przy oknie (fragment zaznaczony) jest też zimna, dużo zimniejsza niż w innych pomieszczeniach. Co teraz można z tym zrobić? Podłoga weszła pod ościeżnice okienną, tak że z chyba jak już to odciąć 2 cm, uszczelnić (ale czym?) i włożyć tam listwę przypodłogową? Jest to budynek 17 piętrowy, nowe budownictwo. W innych pokojach tego problemu nie mam [ATTACH=CONFIG]467163[/ATTACH] Czy w innych pokojach o których mówisz, że nie ma problemu tak jak w tym na zdjęciu okna są do samej podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oserot 20.12.2023 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2023 Czy w innych pokojach o których mówisz, że nie ma problemu tak jak w tym na zdjęciu okna są do samej podłogi? W jednym jest nieco lepiej, a w drugim tylko trochę lepiej. Był u mnie serwis od okien (podwykonawca dewelopera) i stwierdzili, że mam jakąś wadę, nie mieli narzędzi by to dokładniej zweryfikować, ale powiedzieli, że najprawdopodobniej jest nieszczelność między podłogą a ścianą i trzeba będzie to podkuć, przewiercić i wpuścić piankę. Chcą, bym rozebrał podłogę, ale też stwierdzili, że odcięcie paska 3-4 cm wystarczy. No to skontaktowałem się z firmą która kładła podłogę i mogą mi multi toolem odciąć podłogę przy oknie (listwa i tak ma 4.9 cm, więc przykryje cięcie). Czy w tej sytuacji mogę oczekiwać od dewelopera/podwykonawcy, że zapłacą za tą usługę (ok. 500 zł)? Mam zapłącić, wziąć fakturęi kazać by oddali mi kasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 21.12.2023 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2023 Czy w tej sytuacji mogę oczekiwać od dewelopera/podwykonawcy, że zapłacą za tą usługę (ok. 500 zł)? Mam zapłącić, wziąć fakturęi kazać by oddali mi kasę? Zadaj to pytanie deweloperowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oserot 07.01.2024 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia Ok, panele już odcięte, niedługo będzie serwis poprawiał. W przypadku salonu wygląda to tak jak na zdjęciu. Taka szpara jest ok? Wg serwisanta, w salonie ja już nic nie zrobię, bo tam pianki wcisnąć nie będę mógł. Ma on racje?[ATTACH=CONFIG]467669[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts