zajaszcze 02.12.2023 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2023 Witam. Mam takie pytanie w tej chwili czysto teoretyczne.Chciałbym obniżyć podłogę w domu o 30 cm, ale z tego co widzę izolacja pozioma nie pozwala mi na to.Natomiast w kotłowni mam obniżenie o około 50cm poniżej izolacji poziomej. Wilgoć nie wchodzi. Czy kto mógłby mnie nakierować na jakieś artykułu, lub informacje, nazwy, miejsca, żeby poczytać w w/w temacie? Pozdrawiam: Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.12.2023 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2023 A ta podłoga to gdzie? W jakim budynku jaka podloga. Nie sądze by istaniały gotowe opracowania na taki temat. Sprecyzuj w czym masz problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 03.12.2023 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2023 Witam. Mam takie pytanie w tej chwili czysto teoretyczne. Chciałbym obniżyć podłogę w domu o 30 cm, ale z tego co widzę izolacja pozioma nie pozwala mi na to. Natomiast w kotłowni mam obniżenie o około 50cm poniżej izolacji poziomej. Wilgoć nie wchodzi. Czy kto mógłby mnie nakierować na jakieś artykułu, lub informacje, nazwy, miejsca, żeby poczytać w w/w temacie? Pozdrawiam: Krzysztof W takim wypadku należy zadbać o dobrą hydroizolację zewnętrzną. Odpowiedz sobie na pytanie czy budynki z piwnicą lub garażem poniżej poziomu gruntu i izolacji poziomej ścian fundamentowych i ścian nadziemia mają wilgoć na ścianach, podłodze. Dlatego nie szukaj artykułów o obniżeniu podłogi i ciągłości izolacji poziomej a o hydroizolacji domów podpiwniczonych. Po drugie to izolacja pozioma i jej ciągłość w obniżonej podłodze mogą zapewnić wszelkie masy na bazie cementu które będą pod tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts