Patrian1989 04.12.2023 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Witam, proszę o pomoc. Powiedzmy, że sprawa wygląda tak :Jestem po odbiorach domu, ogrzewam dom grzejnikami elektrycznymi.Teraz planuję zmianę na kominek z płaszczem wodnym i 2 klimatyzatory , a te grzejniki elektryczne chcę zlikwidować. Co muszę zrobić? Czy zgodzą się na coś takiego? Czy będzie ktoś to sprawdzał po wszystkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrian1989 04.12.2023 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Zapomniałem jeszcze dopisać, że komin jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.12.2023 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Jestem po odbiorach domu, ogrzewam dom grzejnikami elektrycznymi. Co nazywasz odbiorami? Zgłosiłeś zakończenie budowy? I takie ogrzewanie miałeś w projekcie? Pod jakim EP się podpisałeś zgłaszając zakończenie budowy, bo przy takim ogrzewaniu musiałeś wprowadzić urzędnika w błąd, żeby spełnić WT nawet 2017 (a bez rekuperacji to i 2014 nie da się spełnić). Teraz planuję zmianę na kominek z płaszczem wodnym i 2 klimatyzatory , a te grzejniki elektryczne chcę zlikwidować. Co muszę zrobić? Czy zgodzą się na coś takiego? Czy będzie ktoś to sprawdzał po wszystkim? CEEB. Sprawdzać będzie kominiarz, którego protokół trafi do ewidencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrian1989 04.12.2023 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 W 2020roku dostałem pozwolenie na te grzejniki,nie było żadnych problemów. Może dlatego że mały dom około 60m2 do tego wełny razem 30cm na ścianach zewnętrznych. Czyli nie powinni robić problemów na taką zmianę z grzejników elektrycznych na 2 klimatyzatory i kominek z płaszczem wodnym? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 04.12.2023 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Pamiętaj o pozwoleniu na postawienie stołu w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrian1989 04.12.2023 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.12.2023 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 W 2020roku dostałem pozwolenie na te grzejniki,nie było żadnych problemów. I w tym projekcie w PCHE nie było ujętego żadnego urządzenia podpiętego do komina? To po co ten komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrian1989 05.12.2023 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 Komin został, żeby w razie czego podpiąć kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrian1989 05.12.2023 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 Czyli nie powinni robić problemów na taką zmianę z grzejników elektrycznych na 2 klimatyzatory i kominek z płaszczem wodnym? Czyli wystarczy zgłosić do CEED? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrian1989 05.12.2023 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 Czyli nie powinni robić problemów na taką zmianę z grzejników elektrycznych na 2 klimatyzatory i kominek z płaszczem wodnym? Czyli nic do starostrwa nie zgłaszać? Wystarczy zgłosić do CEEB ,przyjdzie kominiarz i wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 05.12.2023 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 Pamiętaj, jeżeli będziesz częściej otwierał drzwi niż zamykał, będziesz miał kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.12.2023 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Komin został, żeby w razie czego podpiąć kominek. Został bo był w projekcie, jak rozumiem? Pokaż PCHE, bo coś mi się zdaje, że w obliczeniach kominek był uwzględniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts