pacer 06.12.2023 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Witam, w wyniku zdarzeń losowych nie zdążyłem pomalowac przed zimą scianek tarasowych. Scianki robiłem sam jesienią, szpachelki + rama, drewno sosnowe. Na zewnatrz jest zamieć, śnieg momentami pada poziomo, temp ok -5 wiec malowanie bezposrednio na tarasie odpada. A co ze strychem, na strychu mam temp od ok -1 do +3, w przyszlym tygodniu zanosi sie na zewnatrz +3, to na strychu bede mial ok +4/5. Na puszcze jest napisane (sadolin lakierobejca) ze temp nanoszenia jest od +5 do +30, jednak co w przypadku nanoszenia jej w suchym otoczeniu ale w temp 0-5? to po prostu bedzie wolniej schło, czy w ogole sie nie utwardzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 06.12.2023 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Lakierobejca Sadolin o ile się nie mylę jest produktem rozpuszczalnikowym ( nie wodorozcieńczalnym ) więc kilka *C poniżej dopuszczalnej nie zaszkodzi.Nawet jeśli spadnie ponizej 0*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts