asaledr 31.12.2023 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Umie ktoś mi dobrze oszacować ile trzeba by zamawiać m3 +/- betonu pod obrzeża na podjazd (100x8x30) 140 sztuk. Tak nie jakoś bardzo skąpo, żeby się to nie zapadło jak ktoś kołem najedzie. Bo na razie daje obrzeża i żwir, kostka w przyszłości więc będą trochę wystawać od wewnątrz (próg taki 8 cm żeby potem było miejsce na kostkę w przyszłości) i jakiej klasy beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieogarniam 31.12.2023 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 NIe rozumiem, nie mozesz kupic obrzezy chodnikowych po 10-14zł za sztuke w zaleznosc od ilosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 31.12.2023 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Ale ja mówie o betonie pod obrzeża, do ich osadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieogarniam 31.12.2023 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Ale ja mówie o betonie pod obrzeża, do ich osadzenia 10-15cm, B15 spokojnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 31.12.2023 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Znalazłem taki kalkulator objętości i stworzyłem na nim taki kształt z betonu bo tak chyba się obudowuje każdy krawężnik.[ATTACH=CONFIG]467557[/ATTACH]To korytko to dziurka na obrzeże właśnie.I tak licząc to na 140 krawężników wyszłoby około 8m3 betonu bezpiecznie zakładając. Mógłby ktoś ocenić czy dobrze rozumuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.01.2024 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2024 Znalazłem taki kalkulator objętości i stworzyłem na nim taki kształt z betonu bo tak chyba się obudowuje każdy krawężnik.[ATTACH=CONFIG]467557[/ATTACH] To korytko to dziurka na obrzeże właśnie. I tak licząc to na 140 krawężników wyszłoby około 8m3 betonu bezpiecznie zakładając. Mógłby ktoś ocenić czy dobrze rozumuje? Co do ilości nie chce mi się liczyć. Ale ja bym raczej półsuchy brał, bo w takim ci to "utonie". Zasypujesz ustawiasz a potem obficie polewasz wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts