tomot79 31.12.2023 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Witam, nietypowa prośba. Mam dom w budowie, dach dwuspadowy, dodatkowo mały dach dwuspadowy nad tarasem osadzony na 4 slupach betonowych i 2 murlatach osadzonych na szpilkach wychodzacych z tych slupów. Wszystko zakończone, dachówka ceramiczna położona. Po 2 miesiącach, podczas dokrecania srub jętek do krokwi w tym dachu tarasowym oczywiscie chciałem przy okazji dokrecić śruby w tych szpilkach na ktorych osadzone są murlaty. I tu zaskoczenie, brak śrub (oczywiscie rownież podkladek). Czy to przeoczenie dekarza, czy też tak miało być z uwagi na te 4 słupy które podtrzymują całą konstrukcję. Została mi mała transza należności do zapłaty, oczywiśvie zapłacę bo nie jestem.roszczeniowcem ale szczerze mały opier... należy się czy nie dekarzowi?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.01.2024 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia Witam, nietypowa prośba. Mam dom w budowie, dach dwuspadowy, dodatkowo mały dach dwuspadowy nad tarasem osadzony na 4 slupach betonowych i 2 murlatach osadzonych na szpilkach wychodzacych z tych slupów. Wszystko zakończone, dachówka ceramiczna położona. Po 2 miesiącach, podczas dokrecania srub jętek do krokwi w tym dachu tarasowym oczywiscie chciałem przy okazji dokrecić śruby w tych szpilkach na ktorych osadzone są murlaty. I tu zaskoczenie, brak śrub (oczywiscie rownież podkladek). Czy to przeoczenie dekarza, czy też tak miało być z uwagi na te 4 słupy które podtrzymują całą konstrukcję. Została mi mała transza należności do zapłaty, oczywiśvie zapłacę bo nie jestem.roszczeniowcem ale szczerze mały opier... należy się czy nie dekarzowi?????? Pomimo że szkalna kulę posiadam nic w niej na ten temat nie widzę. Ciekawe jak inni forumowicze? Ja bym zrobił tak, otworzył proejkt wg którego budujesz i tam sprawdził czy maja być " śruby i podkładki" czy nie. A jak tam nie potrafisz tego odczytać może kierownik będzie wiedział? On powinien mieć dokładniejsza szklana kule niż forumowicze. Swoją dorgą ten brak podkładki to skandal, ciul tam ze śrubą a może z nakrętrką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 01.01.2024 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia Pomimo że szkalna kulę posiadam nic w niej na ten temat nie widzę. Ciekawe jak inni forumowicze? Ja bym zrobił tak, otworzył proejkt wg którego budujesz i tam sprawdził czy maja być " śruby i podkładki" czy nie. A jak tam nie potrafisz tego odczytać może kierownik będzie wiedział? On powinien mieć dokładniejsza szklana kule niż forumowicze. Swoją dorgą ten brak podkładki to skandal, ciul tam ze śrubą a może z nakrętrką? ....dobrze mnie wypunktowałeś, ale wiesz jak to jest jak laik na szybko pisze i myli śrubę z nakrętką. Co do projektu to akurat jest w nim mowa o nakrętkach do murłaty do dachu, wnioskuję że dotyczy to również dachu tarasu. Do kierownika który pod palmami bawi się raczej nie było sensu dzwonić. P.S. Najlepszego w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts