Joanna By 06.01.2024 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia Dzien dobry:Posiadam wklad jotula /,600l z gilotyną/ktory nie ma ecoprojektu.Jak to ugryźć :kominek jest super.działa bez zarzutu pale suchym drewnem . Czy są dostepne filtry ,ktore zastąpią ecoprojekt ? Chodzi mi o formalną strone tematu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 07.01.2024 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia Witaj. Niestety nie maEkoprojekt nie jest po to, żeby ludziom było lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 07.01.2024 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia Witaj. Niestety nie ma Ekoprojekt nie jest po to, żeby ludziom było lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.01.2024 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia Witaj. Niestety nie ma Ekoprojekt nie jest po to, żeby ludziom było lepiej. Pozwolę się nie zgodzić . Śląska Uchwała Antysmogowa (wymagająca m.in. wkładów zgodnych w Ekoprojektem), program Czyste Powietrze i działania samorządu spowodowały, że w moim mieście liczba dni z przekroczonym PM10 spadłą w ciągu roku w następujący sposób: Jest lepiej. Dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 08.01.2024 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia Cześć. Tylko się cieszyć.Tyle, że Ekoprojekt obowiązuje od 2022 roku. Dane, które przedstawiłeś wiążą się, tak myślę, z systemową likwidacją indywidualnego ogrzewania mieszkań i domów węglem w kotłach i piecach zasypowych.Rośne też chyba trochę świadomość ekologiczna wspomagana skutecznym karaniem za kopcenie.Nie sądzę, żeby to był skutek dołączania do identycznych jak wcześniej wkładów kominkowych deklaracji zgodności z nową normą.Ja i mi podobni zżymają się raczej na uparte wrzucanie do jednego koszyka z etykietką paliwo stałe węgla i drewna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.01.2024 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia Oczywiście, jedno wspiera drugie.Mój sąsiad do niedawna ochoczo spalający drewno w kominku z płaszczem wodnym (rok oddania do zamieszkania domu 2013) przestał to robić, bo papierka brak, a dron lata. i to od razu czuć.Poza tym drewno spalało się też w kotłach z rusztem, a tych coraz mniejJa w tym salonie grzewczym też nie zapaliłem w kominku, bo było za ciepło. Może dziś, może jutro się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 10.01.2024 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia Oczywiście, jedno wspiera drugie. Mój sąsiad do niedawna ochoczo spalający drewno w kominku z płaszczem wodnym (rok oddania do zamieszkania domu 2013) przestał to robić, bo papierka brak, a dron lata. i to od razu czuć. Poza tym drewno spalało się też w kotłach z rusztem, a tych coraz mniej Ja w tym salonie grzewczym też nie zapaliłem w kominku, bo było za ciepło. Może dziś, może jutro się skuszę. To powiedz skąd dziś wam się wzięły przekroczenia 1252% dla pm2,5, 515% pm10 odczyt zsp5 Różańskiego. Pozostałe stacje niewiele lepiej. Skusiłeś się na palenie przy tych przekroczeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.01.2024 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia Dziś jest najgorszy dzień w sezonie. Brak wiatru, dwudniowy mróz, inwersja sprawia, żei to, co emitują pozostałe jeszcze kominy snuje się nad gruntem - stąd alert RCB, zresztą praktycznie całe południe Polski ma dziś problem Dziś nie rozpalam, zresztą dwa dni palenia wystarczą na miesiąc Filtry na WM i dwa oczyszczacze Xiaomi zbijają aktualnie te przekroczenia do poziomu 15 mikrogram/m3 więc nawet wyjście po drewno byłoby niezdrowe Natomiast zauważam, że w Krakowie powietrze lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts