Kominki Piotr Batura 27.01.2024 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2024 ok a klej w tubie czy inny jest stosowany i czy uzupełnia on szczeliny w płytach po krzywiznach wyniklych z ich cięciaJeśli klej, najlepszy to PROMAT K-84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 27.01.2024 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2024 Ja tnę piłą tarczową z listwą prowadzącą i krzywizn nie ma. Właśnie to zrobiłem po tym jak wyrzynarka zafundowała w płytach "ładną" falę. Nie wiedziałem jednak że nie wymagają one kleju na łączeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.01.2024 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2024 To zależy co i jaki zakres prac zamierzasz robić. Albo sama obudowa i styk płyt albo razem ze ścianami i smarujesz całe płyty pacą zębatą i uzupełniasz nierówności . W zależności od tego zamów sobie wiaderko gotowego Vitcas-aPłyty docina się zwykłą piłką więc dokładność jest dość duża więc moze ze 3-4 tuby. Może są jakieś małe worki do rozrobienia bo 20kg Varmsen-a to zbyt dużo na jeden kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 27.01.2024 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2024 1) a jeśli jest rura od DGP to kratka "wylotowa" (luft) w obudowie nadal potrzebna (ewentualnie czy taki sam przekrój cm2 jak zaleca producent)? 2)I czy jeśli przez komorę dekompresyjną idzie rura kominowa (przez strop pionowa) to czy w tej komorze nie będzie zbyt wysoka temp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.01.2024 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2024 (edytowane) 1) 2)I czy jeśli przez komorę dekompresyjną idzie rura kominowa (przez strop pionowa) to czy w tej komorze nie będzie zbyt wysoka temp? Rura spalinowa przez komorę dekompresyjną czy rura od DGP. Może zamieść zdjęcie jak wygląda całość i szczegół o który pytasz ... to wyjaśni wiele niejasności i pozwoli na kompletną odpowiedź jak to ugryźć, Do komory dekompresyjnej zwykle robię dwie małe kratki zwykłe wentylacyjne na przeciw dla lepszego chłodzenia, Edytowane 27 Stycznia 2024 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.01.2024 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2024 Właśnie to zrobiłem po tym jak wyrzynarka zafundowała w płytach "ładną" falę. Nie wiedziałem jednak że nie wymagają one kleju na łączeniachPierwszym szkoleniom jakie robiłem ze stosowania płyt Varmsen (obecnie Skamol), nie towarzyszyły żadne kleje, impregnaty i inne cudawianki. W miarę jak firma się rozrastała, wymyślali co by tu jeszcze opchnąć przy okazji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 30.01.2024 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2024 W miarę jak firma się rozrastała, wymyślali co by tu jeszcze opchnąć przy okazji.... a może praktyka pokazała lepszą jakoś finalną po zastosowaniu tych "dodatków" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 30.01.2024 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2024 (edytowane) Może zamieść zdjęcie jak wygląda całość i szczegół o który pytasz [ATTACH=CONFIG]467941[/ATTACH] wkład jest narożny a zaraz za ściana (plecami wkładu) są schody na poddasze. Edytowane 30 Stycznia 2024 przez Claudynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.02.2024 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2024 a może praktyka pokazała lepszą jakoś finalną po zastosowaniu tych "dodatków" Tjaaaaaa....dla finansów firmy z pewnościa lepsiejszą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts