arks20192 09.01.2024 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia Mam parterówkę ze ścianami z gazobetonu i odeskowanym dachem, zasłoniłem wszystkie otwory zostawiłem tylko małe otwory przy murłacie żeby się wentylowało. Teraz pytanie jak zabezpieczyć chudziak i czy trzeba go zabezpieczyć. Chodzi o to że chudziak był wylany na wiosnę przez cały rok na niego padało były okresy że stała na nim woda nawet kilka centymetrów. Dach mam od listopada boje się że pod chudziakiem zebrała się woda i jak przyjdzie długi mróz to go wysadzi. Pod chudziakiem 15cm jest folia i około 50 cm pospółki. Na ten moment przykryłem go folią i przy mrozie na zewnątrz -9 w środku jest -5 a przy chudziaku -3. Coś z tym robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.01.2024 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia Nic z tym nie rób. Jeśli dach jest szczelny i chudziak nie jest narażony na opady to nic mu nie grozi. Jedynie niepotrzebną folię która wstrzymuje parowanie wilgoci i powoduje skraplanie się jej na powierzchni można by usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts