art_composites 12.01.2024 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia Cześć. Remontuje sobie podpiwniczony garaż. Strop z Terivy. Na sufit przykleiłem 5cm styropianu. Chciałbym do sufitu przymocować łaty 25x50. Jakie kołki będą odpowiednie ? Żeby mi to na głowę nie spadło ? Wiadomo że jak już jest styropian to mogę nie trafić w belkę. Jakie kołki i jaka długość ? Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.01.2024 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia Fisher Duopower. Kołek w sam pustak. Łaty przykręcasz śrubami.Cała sztuka polega na umiejętnym wierceniu bez udaru (młotowiertatką) lub z lekkim udarem normalną wiertarką tak aby otwórfi 8mm z drugiej strony nie wyrwał ścianki.Wiercenie dostosować w zależności czy jest to pustak ceramiczny, betonowy lub keramzyt.Wkręty są dość długie ale jeśli nie starczą to nabądź dłuższe lub pogłębiaj otwory w drewnie tak by łeb wkręta wchodził do połowy głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 12.01.2024 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia Tylko czy są takie długości ? Żeby przeszło przez łatę, styropian i weszło w bloczek teriva ? Fisher Duopower. Kołek w sam pustak. Łaty przykręcasz śrubami. Cała sztuka polega na umiejętnym wierceniu bez udaru (młotowiertatką) lub z lekkim udarem normalną wiertarką tak aby otwórfi 8mm z drugiej strony nie wyrwał ścianki. Wiercenie dostosować w zależności czy jest to pustak ceramiczny, betonowy lub keramzyt. Wkręty są dość długie ale jeśli nie starczą to nabądź dłuższe lub pogłębiaj otwory w drewnie tak by łeb wkręta wchodził do połowy głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.01.2024 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia Ah nie doczytałem. Możesz spróbować przez styropian i łatę zwykłego szybkiego montażu. One na końcówce chyba najbardziej się rozwidlają. Idź raczej w tym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts