Okopowy 13.01.2024 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2024 (edytowane) Cześć. Chciałbym z Wami skonsultować odstęp, jaki będę miał od pralki do króćca odpływu. Jak widać na zdjęciu, pralka od tyłu ma w narożniku "zagłębienie", w które wpasowuje się kolanko. W tej chwili owo kolanko znajduje się ok 3 mm od obudowy pralki. Czy taka odległość będzie wystarczająca, aby przy wirowaniu pralka nie przesunęła się i nie napierała na kolanko powodując nieszczelność? Muszę zastosować 2 kolanka, aby uciec w prawo, ponieważ nakrętka syfonu była za duża i już dotykała obudowy (mniejszych nie znalazłem). Natomiast w lewo pralki nie przesunę ponieważ są zawiasy od frontów. Bardzo bym nie chciał zmieniać pralki, stąd pytanie do Was. Czy spotkaliście się w praktyce z taką "ciasnotą" i czy generowała jakieś problemy? Edytowane 13 Stycznia 2024 przez Okopowy brak zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.01.2024 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2024 Wywal kolanko i podłącz rurę od pralki za pomocą redukcji gumowej.Jak wąż będzie za mocno ciągnął w dół, to możesz go dla stabilności podwiesić do zaworka.Trzeci "syfon" jest zbędny - tylko zbiera brud i nie czyszczony regularnie się zapycha. A woda zawsze stoi w wężu i na dnie pralki, więc masz dwa syfony tak czy inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okopowy 14.01.2024 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2024 Też myślałem o tym rozwiązaniu, ale miałem wątpliwości co do szczelności i zabezpieczenia węża przed wypadnięciem - tutaj myślałem żeby założyć od środka opaskę zaciskową, która uniemożliwi mu wyjście z redukcji. Brzmi jak dobry plan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts