Lapkos 16.01.2024 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia Witam. Jestem w trakcie docieplania poddasza uzytkowego utworzonego wewnatrz wiązarowej konstrukcji dachu.Kolejnosc zabudowy mam nastepującą [ od wewnątrz] : plyta regips -> folia -> wełna . Czy moge jeszcze za wełną dołożyć folię baufol alu 150 czy mija się to z celem i bedzie problem z oddychaniem wełny? Rozumiem ze prawidłowa kolejnosc powinna byc taka ? Regips -baufol-wełna ... Ps. Dach nie jest deskowany , pod dachowka jest membrana Prosze o pomoc dzieki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.01.2024 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia Kolejnosc zabudowy mam nastepującą [ od wewnątrz] : plyta regips -> folia -> wełna . Czy moge jeszcze za wełną dołożyć folię baufol alu 150 czy mija się to z celem i bedzie problem z oddychaniem wełny? Wełna nie żyje, więc nie oddycha. Paroizolacja nigdy nie jest idealna, więc założyć trzeba, że do wełny dostanie się wilgoć z wnętrza domu. Jeżeli od zewnątrz odetniesz jej możliwość wydostania się, to wełna zawilgotnieje i straci właściwości termoizolacyjne a z czasem może też pojawić się w niej życie. A co do samej maty: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?173865 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapkos 16.01.2024 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia Mate mam zastosowaną juz w jednym pomieszczeniu z rekuperatorem i jestem zadowolony. I u mnie jest baufol a nie isobooster .. z tego co widze troche sie one różnią...Więc pytam raczej o to czy w moim wypadku da się to jeszcze zastosowac i nie spaprac sprawy w kontekście fizycznym (wilgotnosc itd) bo sie na tym nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts